Bild
Nästa artikel
BMW:s nästa Z4 som koncept
BMW:s nästa Z4 som koncept
BMW:s nästa Z4 som koncept
BMW:s nästa Z4 som koncept

BMW:s nästa Z4 som koncept

Nyheter

Föraren mer i centrum i nästa generation av roadstern.

Till helgens bilevent Concours d’Elegance på Pebble Beach i USA tar BMW med sig en designstudie av vad som kommer att bli nästa Z4. Det färdiga produktionsresultatet visas först nästa år, så det återstår att se hur mycket av utseendet som hänger med i tillverkningen.

BMW berättar inte några mått på konceptet, men säger att proportionerna är nya i och med att föraren sitter mer centrerat än i tidigare roadsters. Detta på grund av att motorhuven är kortare än förut och har vad som beskrivs som ”krispiga” överhäng.
 

BMW:s nästa Z4 som koncept

– BMW Z4 är en ren körmaskin. Genom att skala av bilen till endast det nödvändigaste blir det möjligt för föraren att uppleva alla ingredienser av motornöje med överlägsen direkthet. Detta är total frihet på fyra hjul, säger BMW:s designchef Adrian van Hooydonk.

Grunden för nästa Z4 har tagits fram gemensamt av BMW och Toyota. Det spekuleras i att Toyota ska använda bottenplattan för att bygga en ny version av sportcoupén Supra.
 
Diskutera: Vad tycker du om BMW Concept Z4?

Taggar: Nyheter, BMW Z-serie

Kommentarer

#1
2017-08-18 09:31

Vart är världen på väg? Volvo skalar av bagaget och toyota bygger bottenplattor åt bmw...

#2
2017-08-19 02:11

Betydligt snyggare proportioner än nuvarande - även om nuvarande är tusen gånger snyggare än den första generationen.

#3
2017-08-21 16:46

wow, en sådan skulle jag vilja få! har sett så många ferrarris i sommar att jag börjat gilla biltypen att se snyggast ut på stan

#4
2017-08-22 18:57

Får bilar se ut så här?
Ja, gärna!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.