Nästa artikel
BMW Vision M NEXT kan bli framtidens sportbil
Nyheter

BMW Vision M NEXT kan bli framtidens sportbil

Publicerad 29 juni 2019
I veckan presenterade BMW sin vision om framtidens elektrifierade sportbilar inom M-varumärket, på sitt eget evenemang #Nextgen i Tyskland. Huvudnumret var uppvisningen av konceptbilen Vision M NEXT.
Under två dagar visade BMW upp sina senaste teknologiska framsteg på högkvarteret BMW Welt i München, Tyskland. Där presenterades konceptbilen BMW Vision M NEXT, som enligt den tyska tillverkaren illustrerar hur framtidens sportbil kan se ut. 

Fokus i M-versionen är i att föraren ska färdas i ”BOOST”-läget vilket innebär att modern teknik ska göra körupplevelsen mer renodlad och mer känslomässigt engagerande.  

M NEXT utgör därmed en motvikt till tidigare BMW Vision iNEXT, där den senare handlar om att färdas i ”EASE”-konceptet, där bilen tar över ratten. 

BMW Vision M NEXT är försedd med elmotorer på både fram- och bakaxeln för att möjliggöra elektrifierad körning med både bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift. Detta kompletteras med en 4-cylindrig bensinmotor som ger extra kraft till de bakre hjulen.  

Bilen har en maxeffekt på 600 hästkrafter med en acceleration på 0 till 100 km/h på tre sekunder. Elmotorn har en räckvidd på 100 km. 

Diskutera: Vad tycker du om BMW Vision M Next? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.