Nästa artikel
BMW presenterar skoter med tak
Nyheter

BMW presenterar skoter med tak

Publicerad 7 oktober 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
BMW:s hybrid av motorcykel och bil, C1, tycks få nytt liv. Nu presenteras skotern åter igen, denna gång som koncept med elmotor - BMW C1-E.
För att öka säkerhetsnivån i städer återintroducerar BMW nu skotermodellen C1. Med ett vidareutvecklat koncept vill tillverkaren nu visa hur ett säkert, miljövänligt och praktiskt fordon kan se ut i framtiden.

Elektrisk motor
Det nya konceptet kallar man för C1-E och är likt sin föregångare försedd med en kåpa över förarens huvud. Sista bokstaven i modellnamnet skvallrar om den elmotor som med hjälp av ett litiumjonbatteri ska driva skotern. BMW meddelar också att skotern likväl skulle kunna förses med en förbränningsmotor.

Säkerhetsbälte

När BMW C1 för första gången lanserades i början av 2000-talet blev modellen ingen succé, och efter bara två år togs C1 ur produktion. Eftersom föraren då hade tillgång till säkerhetsbälte slopades hjälmtvånget i flera europeiska länder.

I Sverige krävdes dock hjälm - men utan krav på att säkerhetsbältet skulle användas.

BMW planerar för tillfället inte någon serieproduktion, men påpekar att teknik från C1-e kan komma att återfinnas i andra framtida projekt.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2009-10-08 18:29
Roy (ej verifierad)

"BMW meddelar också att skotern likväl skulle kunna förses med en förbränningsmotor." Naturligtvis! "När BMW C1 för första gången lanserades i början av 2000-talet blev modellen ingen succé, och efter bara två år togs C1 ur produktion." Då hade den ju en vanlig mc-motor.
Såg den endast en gång i trafiken och tyckte mest att det var ett lite märkligt koncept med inte helt uppenbara fördelar.

#2 • 2009-10-08 23:04
Robert (ej verifierad)

Såg en röd C1 senast idag 9/10. Har för mig att det fanns en lyrisk motorjournalist som använde sin för jobbpendling innan han krockade den (AMS?). Tycker den är cool men har inget mc-kort så det får nog bli något med minst tre hjul.

#3 • 2009-10-10 01:25
Q (ej verifierad)

Härligt med en bmw som inte kan klassas som kebabkittsracer!! :)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.