Bild
Nästa artikel
BMW planerar större X6

BMW planerar större X6

Nyheter

BMW:s modell X6 kommer att bli större i framtiden. En ny version planeras till 2014, avslöjar källor inom BMW för Autocar.

På bilden ovan ser du en BMW X6 som den ser ut i dag. I framtiden kan du få vänja dig vid att den ser längre ut.

Vi vet redan att BMW X4 kommer att lanseras nästa år. Nu har källor inom BMW avslöjat för brittiska biltidningen Autocar att man även ska släppa ut en ny version av BMW X6 i bilhallarna och på vägarna.

Autocars källa säger att man vill ge sina sportigare modeller en mer individuell design. Detta vill BMW göra för att man tydligt ska kunna se en skillnad mellan dem och tillverkarens vardagliga modeller.

Nya BMW X6 ska byggas på samma plattform som nästa generations BMW X5. I övrigt ska nya X6 påminna om dagens version till utseendet, men med mer aggressiva detaljer.

Växer på längden
Det som kan komma att bli den största skillnaden mellan nuvarande och nästa BMW X6, både visuellt och rent praktiskt, kan vara bilens längd. Den kommande versionen ska vara längre än dagens modell, något som framför allt är till nytta för passagerarna i baksätet eftersom de får större utrymme för benen.

För tillfället planeras inga helt nya motorer. I stället kommer nya BMW X6 att få tillverkarens nuvarande V8-bensinare och sexcylindriga diesel- och bensinmotorer. Dock planeras en hybridversion med en elmotor och en bensinmotor till 2015.

Försäljningen av nya BMW X6 ska börja till hösten 2014 och avtäcks på bilsalongen i Moskva nästa år.

Diskutera: Vad tror du om en rymligare BMW X6?

Taggar: Nyheter, , BMW X6

Kommentarer

#1
2013-04-15 15:46

X6 är i mina ögon definitivt en onödig bilmodell, ful som stryk, inte rymlig, enbart opraktisk, knappast rätt i tiden och inte klockren till något.

Sa jag att jag inte gillar X6..?

#2
2013-04-15 19:56

Helt rätt av BMW!!

#3
2013-04-16 17:05

@ hultarn:

Instämmer i allt, men jag ogillar den nog ännu mer! Såg en idag på vägen hem och drabbades av ett akut illamående ;-)

#4
2013-04-16 19:07

Bilvärldens Belgian blue!

#5
2013-04-17 20:52

Aha, så den fula X6 blir snyggare om man gör den större?
Blir det inte egentligen MER fult att titta på då?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.