Bild
Nästa artikel
Nyheter

BMW 5-serie som kombi

Publicerad 1 februari 2017 (uppdaterad 1 februari 2017)
570 liter får det plats i bagageutrymmet på BMW:s nya 5-serie som kombi.
Touring är den lastvänliga karossvarianten av nya 5-serien.
I höstas presenterades sjunde generationen av 5-serien. Den hade bantat bort 100 kilo jämfört med föregångaren och kombiversionen Touring drar också nytta av samma lättviktschassi.

Bilen som ska ge bland annat Mercedes E-klass och Volvo V90 en match har ökat på sitt bagageutrymme till 570 liter och luftfjädring på bakaxeln är standard. Baksätena fälls 40:20:40 och med sätena nere får det plats 1.700 liter last. Fönstret i bakluckan kan öppnas separat. Elektrisk öppning av bakluckan ingår.
Nya 5-serie Touring är några centimeter större på alla håll och kanter och hjulbasen har förlängts med 7 millimeter. Detta ska ge passagerare utökat utrymme och BMW säger att den nya bilen har plats för tre barnstolar i rad i baksätet.
Motorutbudet består av fyra- och sexcylindriga dieslar och bensinare, två av varje. Antalet hästkrafter varierar mellan 190 till 340. Växlingarna sker antingen med en sexstegad manuell låda eller genom en åttastegad Steptronic-låda.

Försäljningen startar i juni, men det finns inga prisuppgifter än. BMW kommer att ta med sig kombin till bilsalongen i Genève i mars.

Klicka på bildspelet för att se fler bilder.
 
Diskutera: Vad tycker du om BMW 5-serie Touring?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.