Nästa artikel
Blandade resultat för biljättar
Nyheter

Blandade resultat för biljättar

Publicerad 29 juli 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Är den värsta krisen över för biljättarna? Eller väntar fortsatt mörka tider? Biltillverkarna presenterar nu sina delårsrapporter - och ger samtidigt en vink om hur branschen mår.
På onsdagen presenterade Nissan och Honda sina kvartalsrapporter över kvartalet som avslutades i juni. I dessa framgår det att de båda företagen, något överraskande, gått med vinst.

Honda presenterade en kvartalsvinst på 2 miljarder kronor och Nissan visade upp en vinst på 909 miljoner kronor. Detta är visserligen ett vinstras på 88 respektive 86 procent i jämförelse med samma kvartal ifjol. Men analytikerna hade räknat med större förluster och därmed ses rapporterna som positiva.

Tyngre för Peugeot

För PSA Peugeot Citroën bjöd årets andra kvartal på förlustsiffror. Bolaget gjorde en förlust på 10,2 miljarder kronor, vilket kan jämföras med en vinst på 7,7 miljarder kronor ifjol.

Även Daimler backade

För tyska fordonskoncernen Daimler slutade årets andra kvartal med en nettoförlust på 1,1 miljarder euro, vilket kan jämföras med en nettovinst på 1,4 miljarder euro under motsvarande kvartal i fjol. Kvartalsrapporten ses ändå som glädjande av analytikerna, då större förlustsiffror var förväntade.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.