Bild
Nästa artikel

Bilförsäljningen rasar i Europa

Nyheter

Höga bränslepriser och svag framtidstro gör att bilförsäljningen i västra Europa fortsätter att sjunka. Nu har marknaden nått den sämsta noteringen på ett årtionde.

- Av de 16 marknader som är med i Global Insights översikt över västra Europa, så är det endast Portugal som visar någon som helst tillväxt, säger Global Insights analytiker Rebecca Wright till Detroit News.

I Storbritannien sjönk bilförsäljningen med 19 procent under augusti månad, vilket är den sämsta noteringen sedan 1966. I Italien sjönk försäljningen med 26 procent och i Spanien sjönk den med hela 41 procent. Förluster som kan jämföras med rasen i USA.

- Försämrade förhoppningar och rädsla för en ekonomisk nedgång sänkte antalet nybilsregistreringar dramatiskt under augusti, säger Gaetan Toulemonde, analytiker i Paris för Deutsche Bank.

Även den vanligtvis köpstarka marknaden i Tyskland föll tillbaka. Den försämrade försäljningen i västra Europa slår hårt mot bilfabrikanterna och drabbar alla märken.

- Alla större biltillverkare tappade, säger Gaetan Toulemonde.

I USA börjar biltillverkarna att se starten på en försäljningsökning - återstår att se om biljättarna kan vända trenden även i västra Europa.
Taggar: Nyheter
Bilförsäljningen rasar i Europa

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.