Bild
Nästa artikel

Bilförsäljningen bromsar in - nu sänks prognoserna

Nyheter

Det går trögt för den svenska bilmarknaden. Försäljningen av nya bilar bromsar in allt mer - och nu sänker BIL Sweden sin prognos för antalet nybilsregistreringar.

- Bakgrunden till nedjusteringen av prognosen är den ökade osäkerheten om konjunkturutvecklingen och den försvagning vi sett på nybilsmarknaden sedan i somras, säger Bertil Moldén, vd på BIL Sweden och fortsätter:

- Till detta skall läggas den osäkerhet som skapas på marknaden genom politikernas agerande genom att i förtid slopa flera av de framgångsrika "morötterna" för miljöbilar. Det skapar en ryckighet på marknaden som är negativ både för miljöbilsförsäljningen och för miljön.

BIL Sweden sänker sin nybilprognos för 2008.
Branschorganisationen  tror nu att försäljningen av nya personbilar stannar på 255 000. En påtaglig minskning från de 307 000 bilar som såldes under 2007.

Men Bertil Moldén ser inte den minskade prognosen som allt för oroande.

- I ett historiskt perspektiv är vår prognos på 255 000 bilar för 2008 en bra siffra, säger Bertil Moldén. De genomsnittliga nybilsregistreringarna de senaste 25 åren ligger på 244 000 bilar per år.
Taggar: Nyheter
Bilförsäljningen bromsar in - nu sänks prognoserna

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.