Bild
Nästa artikel
Bilar rullar iväg trots P-läge

Bilar rullar iväg trots P-läge

Nyheter

Subaru går ut med en återkallelse. Ett antal bilar med automatlåda kan rulla iväg trots att växelväljaren är satt i parkeringsläge.

Ett mindre antal bilar från Subaru, närmare bestämt 202 stycken, har en del i den automatiska växellådan som kan ha blivit skadad under monteringen.

Skadan kan leda till att delen i fråga lossnar. Om det händer går det inte längre att växla ur parkeringsläget. Ett större problem är att det dessutom innebär att bilen kan rulla iväg – trots att parkeringsläget är i.

De berörda bilarna är av modellerna Legacy 3.6R, Outback 3.6R och Tribeca. Samtliga byggda mellan 12-28 juni 2013 och Subaru kommer att återkalla bilarna för att åtgärda produktionsfelet.

Felet upptäcktes då en Subaru vid tillverkarens fabrik i Indiana, USA, plötsligt rullade iväg trots att växellådan stod i P-läge. Det visade sig att det är en enda anställd vid fabriken som är orsaken till problemet.

Diskutera: Vad tycker du om återkallelsen?

Taggar: Nyheter, , Subaru

Kommentarer

#1
2013-08-15 15:27

Ojoj, jag skulle inte vilja vara i den montörens läge. I USA älskar man att hänga ut de som gjort fel. Det är ofta viktigare än att åtgärda problemet...

Jga är lite förvånad över att Subaru bygger sina egna växellådor, jag trodde Aisin-Warner gjorde alla till japanska (och många andra) bilar.

#2
2013-08-15 17:38

Jag har haft en sådan bil som gärna rullade iväg även om väljaren stod i P-läget, men det berodde på att en yngling lagt i P-läget vid ca 15 km hastighet.
Inte så bra.
Kan det vara samma sak som den här anställde gjort?

#3
2013-08-16 08:57

De Subaru som tillverkas i Amerika säljs väl inte i Sverige utan här har vi Japansk kvalité, och tur är väl det.

#4
2013-08-16 09:30

Vi har tyvärr haft kvalitetsproblem med 3 st Subaru Outback tjänstebilar. Elproblem som inte kan lösas (den ena har inte haft elproblem annat än farthållaren som fixas genoma att bilen startas på nytt). Den ena hade problem med turbon och två har varit nu inne på byte av koppling. Inte ändå lika många problem som denna kille https://subaruproblem.wordpress.com/ men inte skulle jag kalla Outback till kvalitetsbil inte med dessa erfarenheter. Elproblemen förekommer mest på vintern och vid rengväder så troligtvis har det något med fuktighet att göra.

#5
2013-08-16 13:32

Det är min första Subaru, men jag måste få säga att den har varit problemfri de första 3 åren. Kanske ingen tröst för dig Peugo men så är det. Har bara gjort service och kört. Kanske beror det på bra verkstad eller så har jag haft tur.

#6
2013-08-16 15:44

Det påminner om en historia jag hörde om en person som lastade bilar på båtar i japan. han la inte i handbromsen, utan la i backväxeln. När båten kom till Europa hade bilarna gungat fram och tillbaka i åtta veckor. Man fick byta växellådor på de flesta bilarna. OBS det här är en historia som jag hört, vet inget om sanningshalten.

#8
2013-08-17 15:07

Min jobbkompis fick en paketbil över sej när hon var gravid för att chauffören hade bara växeln i och den höll inte. Som tur var klarade hon sej och barnet överlevde men fick hjärnskada. :(
Handbromsen åker nuförtiden automatiskt på när jag stannar bilen.

#9
2013-08-18 18:22

ViBilägare borde veta att detta inte berör europa eller sverige. Subaru som säljs här byggs i Japan. Det gäller alla modeller utom Tribeca (som inte längre säljs här ens?)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.