Nästa artikel
Betongblock från bro krossade bil
Nyheter

Betongblock från bro krossade bil

Publicerad 5 augusti 2015
Igår rasade en betongbit på 40 ton från Sundsvallsbron ner på en parkerad bil. Nu ska Trafikverket utreda händelsen.
Lyckligtvis satt inte någon i bilen när olyckan skedde. Bilen ägs av en broarbetare som hade parkerat fordonet på en avspärrad del under norra brofästet.

Betongbiten utgjorde ingen bärande del och nu ska resten av de tre liknande betongdelarna på bron tas ner. Chefen för brokonsortiet är på väg från Tyskland för att utreda händelsen tillsammans med Trafikverket. Händelsen är polisanmäld som framkallande av fara för annan.

E4-bron över Sundsvallsfjärden är Sveriges längsta motorvägsbro och invigdes i våras. Redan i mars fick man problem med att stålkonstruktionen började rosta.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-08-05 14:28
Hackenbush

Verkar inte vara en välbyggd bro.

#2 • Uppdaterat: 2015-08-05 18:15
Thomlink

Man kan väl inte säga att bron är vidare bra byggd om ett "utsmyckningsblock" på 20 ton lossnar och faller ned. Hur hade man fäst det? Tyvärr kommer ingen ansvarig att hittas.

#3 • Uppdaterat: 2015-08-06 06:21
trasten

Ja, inte pilla på bron. Den kan gå sönder!

#4 • Uppdaterat: 2015-08-07 11:08
Pi

Antagligen en av konsekvenserna av att Brokonsortiet fick bättre betalt om man byggde snabbare än planerat (vilket man gjorde) - men med vilket resultat ? Detta var ju inte det första allvarliga felet med denna bro som inte ens har varit i trafik ett år ännu... Och under sommaren har ju reparationsarbete av denna bro pågått - hur blir det då i framtiden kan man fråga sig....

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.