Bild
Nästa artikel

Beslutet står fast - inget krispaket för Volvo

Nyheter

Volvos kris blir allt allvarligare. Men statsminister Fredrik Reinfeldt slår fast att ett krispaket inte är aktuellt. Ett beslut som kritiseras av oppositionen.

-Vi befinner oss nu i ett avgörande skede, där framtiden för svensk fordonsindustri kan avgöras. Regeringens likgiltighet inför denna jobbkris är förfärande, säger Tomas Eneroth, socialdemokraternas näringspolitiske talesperson, i ett pressmeddelande.

Regeringen har tidigare fastslagit att fordonsindustrin inte kommer att få ett krispaket. Och trots nya varsel från Volvo konstaterar Fredrik Reinfeldt att beslutet står fast. Statsminister har inte heller några tankar på att diskutera krisläget med oppositionen.

- Det är ett allvarligt läge och då är det dags att visa ledarskap, inte hemfalla åt partipolitiskt taktiserande, säger Fredrik Reinfeldt med adress till socialdemokraterna.

Statsministern medger att situationen är allvarlig - men anser att de åtgärder som tidigare föreslagits av regeringen i budgetpropositionen(se separat länk) räcker för att lösa krisen.

- Det är klart att man känner stor oro. Det drabbar många människor och familjer och riskerar att leda till uppsägningar, säger statsminister Fredrik Reinfeldt och fortsätter:

- Vi har lagt förslag som så fort riksdagen har godkänt dem innebär ett mycket kraftfullt paket som vi kan föra fram och som verkar vara det som man nu ropar på.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Raphael Mabo
2008-10-09 12:34

Självfallet så kan inte regeringen tvinga Volvo att marknadsanpassa sitt modellprogram och göra bilar som människor vill ha. Regeringen kan inget om bilar och modeller och ska inte lägga sig i den frågan.
Volvo har gjort misstaget att felbedöma marknaden totalt och göra bilar som inte är efterfrågade.
Det som är regeringens uppgift är att skapa förutsättningar för företagande i landet, men oavsett hur bra förutsättningar det än finns för företagande så kan ju företag alltid felbedöma marknaden och satsa på produkter som ingen vill ha. Detta kan inget krisprogram från regeringen förhindra eller rätta till.

#1
Observer
2008-10-09 14:04

"Regeringens likgiltighet inför denna kris är förfärande". Självklart är inte regeringen likgiltig, utan oppositionen försöker naturligtvis bara vinna billiga poäng. Om (s) t ex tänkt sig något slags ekonomiskt stöd till företaget, borde de veta, att detta kan få allvarliga konsekvenser p g a EU:s regelverk.

#1
E-son
2008-10-09 15:11

Tydligen skillnad på jobbare med "rätt" åsikter och utbildat folk.
När Ericsson kickade 30-40000 för några år sedan var de upphetsade rösterna hos reportrarna stat(s)TV på en rätt låg nivå..

#1
jörgen
2008-10-11 16:56

Jag tror inte att det handlar om likgiltighet ,staten kan inte gå in varje gång ett företag går dåligt och hålla det under armarna.Om man hjälpte volvo var man tvungen att hjälpa alla företag även små,lite ansvar har också ägarna man kan inte bara dra i gång nått och räkna med att staten räddar en om det inte går,det gäller även bankerna.Men jag lider med dom anställda,hoppas att det reder upp sig .Vad jag tror att volvo saknar är fler små bilar av olika typer tex en liten pick up typ caddy även med skåp,kolla VW tex.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.