Bild
Nästa artikel

"Bensinekonomin är mycket viktig"

Nyheter

Det höga oljepriset fortsätter att påverka bilindustrin. Nu försöker General Motors att minska bränsleåtgången - genom att anpassa sina modeller.

- Bränsle-ekonomin är mycket viktig, säger Greg Peterson, ansvarig för prestandan på GM:s kompakta bilar, till Detroit News.

Vanligtvis skulle det inte ske några större förändringar ske mellan Chevrolet Cobalts 2008-modell och 2009-modell. Endast några mindre kosmetiska förändringar var planerade.

Men det stigande bensinpriset i USA får General Motors att reagera och anpassa sina modeller. Chevrolet Cobalt 2009-modell kommer att förändras för att minska bensinförbrukningen.

- Det är ett av målen i de förändringar vi har gjort, säger Greg Petersen.

Genom att förbättra motor, däck och växellåda hoppas GM kunna locka kunder med en bränslesnålare modell av Cobalt. Enligt General Motors kommer Cobalt och systerbilen Pontiac G5 bli ledande på låg bränsleförbrukning i sin klass.

- Vi gjorde allt vi kunde när vi kalibrerade bilen. Vi fokuserade verkligen på detaljerna, säger Greg Peterson.
Taggar: Nyheter
"Bensinekonomin är mycket viktig"

Kommentarer

#1
Björn C
2008-08-27 11:07

Laddar snabbt, men lite blekt utseende (som någon annan kommenterade...). Men "blekheten" kanske gör att sidorna laddar snabbare?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.