Bild
Nästa artikel

Bensin dominerar i 20 år

Nyheter

Hybridbilarna är på frammarsch. Men bensinmotorerna kommer att fortsätta regera. Det tror underleverantören Bosch - som räknar med bensindominans i 20 år.

- Trots höga oljepriser, kommer förbränningsmotorn att förbli den dominerande tekniken under de kommande 20 åren, säger Wolf-Henning Schneider, chef på Boschs avdelning för bensinsystem, till Automotive News.

De höga oljepriserna har fått bilkonsumenter att leta efter alternativa bränslen. Men ändå så förutspår Bosch, som är underleverantör till bilindustrin, att den närmsta framtiden tillhör de bensindrivna bilarna.

Många tror att hybridbilar kommer att utmana  bensinmotorn i framtiden. Men Wolf-Henning Schneider konstaterar att den komplicerade utvecklingen av batterier förhindrar hybridbilarna från av vara konkurrenskraftiga. Bosch har gjort stora investeringar i framtidens batteriteknik - men företaget räknar inte med något större genombrott under de kommande tio åren.

Återstår att se om företagets får rätt i sin analys.
Taggar: Nyheter
Bensin dominerar i 20 år

Kommentarer

#1
Rolle
2008-08-25 22:01

Skräckscenariet är att oljan på bara några få år sticker iväg i pris så att landet nästan stannar.

Det börjar nog bli dax och tänka på andra alternativ, bättre att ligga 5 år före än efter.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.