Nästa artikel
Beijing auto show i bilder
Nyheter

Beijing auto show i bilder

Publicerad 22 april 2014 (uppdaterad 22 april 2014)
Här sammanfattas helgens bilsalong i Peking i bilder. Du kan även hitta bilderna på Facebook, Instagram och Twitter @vibilagare.

Har du missat att uppdatera dig på vad bilsalongen i Peking hade att erbjuda? Lugn, vi har samlat några av bilderna, som Vi Bilägares utsände Tommy Wahlström lyckades smussla ut ur det hårt mediekontrollerade landet, här. Håll utkik efter uppdateringar allt efter som dagen går. Du kan även hitta bilderna på Facebook, Instagram och Twitter @vibilagare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-04-22 17:42
Audi A5 SB

Jag sticker till Shanghai i morgon. Ska försöka plåta lite vardagsbilar där och lägga in detta i en redan startad tråd på forumet.

#2 • Uppdaterat: 2014-04-22 21:40
Audi A5 SB

Jag har f.ö. uppmanat ViB i en tråd i forumet att starta en grupp där som handlar om reseupplevelser. Förhoppningen är att fler än jag som hamnat i Marrakech, Shanghai eller annorstädes kan förmedla sina upplevelser bland bilar och annat.

#3 • Uppdaterat: 2014-04-23 13:56
Raphael

När det gäller Dong Fengs lyxlimo där artikelförfattaren önskar den att bli en Peugeot 608... Vad vi ser på bilden är en Peugeot 607 i ny skrud, eller om man så vill - en Citroën C6 i ny kaross. Peugeot 607 och Citroën C6 delade plattform med varandra, och det är denna grundteknik som nya limon från Dong Feng bygger på. Så det är en PSA-bil i grunden om än med kinesiskt yttre. Jag tror knappast att en Peugeot 608 skulle återanvända denna äldre plattform, snarare skulle den göras på den nya EMP2-plattan i sin längsta version - som kommer vara grunden för Citroëns nya lyxlimo i DS-serien, vars namn allt mer pekar på att bli DS9 (nu när DS6 blev upptagen av den nya SUV:en). Dong Feng får alltså hålla sig till godo med PSA:s äldre plattformar och teknik - Dong Feng slipper dyra utvecklingskostnader, och PSA tjänar pengar genom att de äldre plattformarna fortlever och köps av Dong Feng.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.