Bild
Nästa artikel

Begmarknaden backar

Nyheter

Under juli månad minskade antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner med 0,5 procent jämfört med samma månad 2009.

- Privatmarknaden tuffar på och bilhandeln backar i försäljningen av begagnade bilar, säger Fredrik Grundsell, vd på biltestföretaget BilCert.

Under juli månad såldes det 88 060 begagnade bilar till privatpersoner i Sverige, fördelat på bilhandel 32 812 bilar, privatmarknad 52 143 och företag 3 105. Detta är en minskning med 0,5 procent jämfört med motsvarande månad i fjol.

Ackumulerat för 2010 har det sålts 541 669 begagnade bilar, något som ger en minskning med 2,2 procent jämfört med samma period 2009.

Bilhandeln backar

De 32 812 begagnade bilar som såldes till privatpersoner via bilhandeln under juli månad ger en minskning med 3,3 procent jämfört med motsvarande månad ifjol. Nyare begagnade bilar sålde sämre samtidigt som bilar äldre än åtta år såldes i större omfattning än motsvarande period ifjol.

- En del bilhandlare har svårt att få leverans av nya bilar, vilket naturligtvis kan påverka antalet begagnade bilar som kommer in i lager och därmed kan säljas, men det är fortfarande så att det inte riktigt finns resurser för begagnataffären., säger Fredrik Grundsell på BilCert.

Ackumulerat för 2010 har bilhandeln sålt 199 877 begagnade bilar till privatpersoner, vilket ger ett tapp på 4,0 procent jämfört med motsvarande period 2009.

Ã-kning mellan privatpersoner
52 143 bilar bytte ägare mellan privatpersoner i juli månad. Det ger en ökning med 1,5 procent jämfört med samma månad förra året.

- Många privatpersoner väljer att köpa och sälja bilar som är fyra till sju år gamla. Det är bilar som inte känns allt för gamla samtidigt som de har tagit en rejäl värdeminskning redan, säger Fredrik Grundsell.
Taggar: Nyheter
Begmarknaden backar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.