Nästa artikel
Begagnade bilar blir allt dyrare
Nyheter

Begagnade bilar blir allt dyrare

Publicerad 20 april 2023
Inget fyndläge i vår, menar experten.

Under årets första tre månader steg genomsnittspriset på en begagnad bil med 6,4 procent – den största ökningen på ett år. Samtidigt är det rekordfå som köper och säljer bilar just nu, skriver företaget KVD bil.

– Inflation och dyrare privatleasing har gjort att nya bilar hamnat utom räckhåll för många konsumenter, och det har ökat efterfrågan på andrahandsmarknaden. Sedan har den svaga kronan och ännu högre priser i Europa fått exporten att skena. Jag tror inte man ska räkna med pressade priser framöver. Den som hoppades att fynda en begagnad bil i vår blir troligen besviken, säger Daniel Odsberg, försäljningschef på KVD, i ett pressmeddelande.

De bensindrivna bilarna har ökat mest i pris, med en ökning på över sju procent. Samtidigt har de begagnade elbilar och laddhybrider sjunkit kraftigt, med 9 respektive 6 procent.

– När klimatbonusen togs bort var det många som trodde på ett lyft för begagnatdelen och det kanske vi kommer att se längre fram, men just nu står den kärvare ekonomin i fokus och det är negativt för elbilar som generellt har en högre prisbild. Teslas prissänkningar kan förstås också ha bidragit till nedgången, säger Daniel Odsberg.
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 17 juli 2023 Korrekt Mr Snoid. https:/…
  • 17 juli 2023 …. Och att det är en väldigt…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.