Bild
Nästa artikel

Barnfamiljens favorit

Nyheter

Ford S-Max Flexifuel är miljöbästa bil 2008 om barnfamiljerna själva får välja.

En jury bestående av barnfamiljer framtagen av tidningen Vi föräldrar har  fått provköra och bedöma ett trettiotal miljöbilar. Ford S-Max Flexifuel vann barnfamiljernas röster med motiveringen:


"Ford har lyckats göra en komfortabel, rymlig och flexibel miljöbil som är väl anpassad för den bilburna barnfamiljens behov".  


- Självklart är det oerhört glädjande att barnfamiljerna uppskattar S-Max Flexifuel eftersom vi satsat hårt på att kunna erbjuda en miljöbil för stora barnfamiljer. Någon sådan har tidigare inte funnits på marknaden, säger Anna Müller, VD Ford Sverige.


Totalt fick fyra jurygrupper tycka till om miljöbilarna. Förutom barnfamiljsjuryn var det pensionärer, miljöchefer och biljournalister som testade och provkörde. När alla fyra jurygrupper sagt sitt blev Ford Focus Flexifuel Miljöbästa bil 2008. Det är tredje året i rad som Ford Focus Flexifuel vinner utmärkelsen. På delad tredjeplats hamnade etanoldrivna Ford S-Max tillsammans med Ford Mondeo Flexifuel.


Jurymedlemmarna i Miljöbästa bil 2008 valde mellan samtliga bilar på marknaden som uppfyller regeringens miljöbilsdefinition, klarar fem stjärnor i EuroNCAPs krocktest, med minst två stjärnor för fotgängarskydd och antisladdsystem som standard.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
saabnisse
2008-08-07 23:25

Dumheter, etanoldrivna bilar är inga miljöbilar. De enda miljöbilar som finns är de som drivs med CBG. Även om man tvingas köra på CNG (p.g.a. brist på CBG) är det mer miljövänligt än att köra på etanol.

#1
Jocke
2008-08-08 15:01

Ja du... som allt annat beror det ju på vad man jämför med... I övrigt råder för mig det klassiska uttrycket "ingen Ford på min gård"

#1
Robert
2008-08-08 15:19

Ja du Jocke... Som vanligt så SKA man inte uttala sig om ett specifik t bilmärke om man inte ägt MINST ett par NYA utav dem, när ska folk fatta att det inte är Taunus eller scorpio som det handlar om, detta är nya bilar som folk köper NYA, alttså inte en gammal taunus som du köpte en gång i tiden, med flera tusen mil på mätaren, bara för att du inte hade råd.. SUCK

#1
göinge
2008-08-08 16:18

Även i Gröna Bilisters test valde just barnfamiljerna Ford S-Max. Etanol är ett mycket bra bränsle ur miljö- och klimatsynpunkt. E85 sänker till exempel bilens klimatpåverkan med 65% jämfört med bensin (enligt Naturvårdsverket).

#1
Per Karlsson
2008-08-09 10:58

Etanol är inget miljövänligt bränsle, utan enbart ett sätt att komma ifrån oljeberoendet. I en färsk rapport från Bird Life International pekar man på problem med skövling av skog och savanner samt förstörda våtmarker. En expansion av etanolproduktionen kan leda till en naturkatastrof!

http://www.birdlife.org/news/pr/2008/05/biofuels_report.html

Däremot finns det stor potential i biogasproduktion från avfall, gödsel och cellulosa. Utbytet blir större och miljöbelastningen lägre.

#1
Linda
2008-08-09 13:29

Synd bara att det är så svårt att tanka potential. Men forskarna kanske kommer på hur man sätter sånt i tank ;)
Eller nja.. tills det ultimata finns (vad nu än det är) är det väll bra att använda det som finns och är bra. Eller hur?

#1
Per_K
2008-08-10 02:32

Ja, att det saknas gasmackar på många håll är ett beklagligt faktum. Just därför är det så viktigt att vi satsar på gas, och inte etanol. Men jag vågar nog påstå att de flesta bilisterna inte har så långt till närmaste gasmack. Vi som bor på västkusten är lyckligt lottade. Att utnämna en etanolbil till ett bra miljöval anser jag vara vilseledande, eftersom etanolproduktion är resurskrävande och problematisk ur miljösynpunkt. Vid framställning av etanol frigörs bl.a. dikväveoxid (lustgas) som är en mycket aggressiv växthusgas. Om man inte har möjlighet att köra på gas är det bättre att satsa på en snålare bil för bensin eller diesel - och i möjligaste mån minska bilkörningen. För övrigt kan jag nämna att Ford S-Max även finns för gasdrift (dock ej i Sverige ännu):
http://www.autoscout24.ch/AS24web/SeDetail.aspx?wl=1&lng=ger&id=5428497

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.