Bild
Nästa artikel
Automobil lär dig fotografera bilar

Automobil lär dig fotografera bilar

Guide

Bilderna i sportbilstidningen Automobil har alltid varit någonting alldeles extra. Nu avslöjar de i detalj hur de går tillväga – lär dig professionell bilfotografering.

Få biltidningar i världen lägger så mycket krut på sin bilfotografering som Automobil, systertidning till Vi Bilägare. Nu gör de någonting alldeles unikt och avslöjar i detalj hur det går till. Fotografens arbete brukar vara fullt av rökridåer för att värna om yrkeshemligheter, men Automobil berättar steg för steg hur de bär sig åt.

Det är Automobils reporter Daniel Östlund som under de tre år han varit på tidningen lärt sig hantverket och nu vidarebefordrar den kunskapen. Som ingenjör i botten hade han inga egentliga förkunskaper, men som han skriver, det är mest en fråga om att ha gjort sin hemläxa ordentligt. Noggrann metodik och träning kan skapa en fotograf också av ett dåligt ämne.

Du får lära dig om utrustning, komposition, kamerainställningar och ljussättning. Utsida och inredning, stillastående och fart, ingenting utelämnas i denna faktaspäckade instruktion.

Dessutom går Automobil mycket detaljerat igenom hur efterbehandlingen går till i Photoshop. Lär dig om råfilshantering, kontrollager och retuschering. Dokumenten är utskrivbara i A4-format, så värm upp din printer och ta med dig instruktionerna ut på fältet. Nu kan du också bli professionell bilfotograf.

Klicka här för att läsa mer och ladda ned dokumenten.

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2011-10-12 21:24

Gillas!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.