Nästa artikel
Audi RS6 Avant – familjesportbilen vässar formen
Nyheter

Audi RS6 Avant – familjesportbilen vässar formen

Publicerad 21 augusti 2019 (uppdaterad 21 augusti 2019)
Nya generationen av kombin med schvung har presenterats.
Framdörrar, tak och baklucka är från vanliga A6. Allt annat är specialdesignade RS-delar. RS6 Avant blir först ut att visa det nya formspråket för RS-serien med framträdande, skarpa luftintag i fronten och en iögonfallande bakdel som ramar in de dubbla avgasutblåsen. 21-tumsfälgar är standard.  
 
En bensindriven V8 med dubbelturbo sitter under motorhuven och sammanlagt 600 hästkrafter och 800 Newtonmeter i maximalt vridmoment kan skicka iväg den spurtande kombin från noll till hundra kilometer i timmen på 3,6 sekunder. Ett 48-volts mildhybridsystem hjälper till med elektriska knuffar, laddar energi från inbromsningar och hjälper bilen att segla med avstängd motor i vissa körsituationer. Det här ska kunna sänka förbrukningen med upp till 0,8 deciliter per mil.

En annan besparande åtgärd är att hälften av cylindrarna kan stängas av när de inte behövs. En åttaväxlad automatlåda skickar kraften till alla hjul genom quattro-fyrhjulsdriften.

Toppfarten är begränsad till 250 kilometer i timmen, men ett specialpaket som tillval höjer den 280 kilometer i timmen för den som så önskar. Adaptiv luftfjädring är standard. 
På insidan är mycket sig likt från vanliga A6 med MMI-gränssnittet som har två centralt placerade pekskärmar, men bland RS-detaljerna som lagts till märks bland annat G-kraftsmätare, temperatur på drivkomponenter och varvräknare. 

Säljstart För Audi RS6 Avant sker under första kvartalet 2020. Än så länge finns inga prisuppgifter.

Diskutera: Vad tycker du om Audi RS6 Avant?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.