Bild
Nästa artikel
Audi Q7 digitaliseras och mildras
Audi Q7 digitaliseras och mildras

Audi Q7 digitaliseras och mildras

Nyheter

En uppdatering av suven innebär ny förarmiljö och assistans av el.

Audi Q7:s front har fått ny design och luftintagen på sidorna. De omformade strålkastarna finns numera med Matrix-LED med laserljus. Baktill sitter en ny kromlist och uppfräschade avgasutblås. 

Förarmiljön är numera digital med dubbla pekskärmar. Bland assistanssystemen finns numera en så kallad nödfallsassistent som stannar bilen om det upptäcker att föraren inte kör aktivt. 

 

Audi Q7 digitaliseras och mildras

Aktiva krängningshämmare, luftfjädring och fyrhjulsstyrning är tillval. 

Alla motorer är kopplade till en åttastagd automatlåda och har fyrhjulsdrift. Dessutom har alla alternativ gemensamt att de är mildhybrider där ett 48-voltssystem med elektrisk hjälp sänker bränsleförbrukningen med upp till 0,7 liter per 100 kilometer. Mildhybridsystemet samlar energi från inbromsningar eller frirulla med urkopplad förbränningsmotor i hastigheter mellan 55-140 kilometer i timmen.

När uppdaterade Audi Q7 rullar in i svenska bilhallar i oktober finns två dieselmotorer att välja på. Senare tillkommer också en bensinvariant och en laddhybrid. Det finns inga svenska prisuppgifter än. 

Diskutera: Vad tycker du om Audi Q7? 

Audi Q7 digitaliseras och mildras
Taggar: Nyheter, Audi Q7

Kommentarer

#1
2019-06-26 15:33

"Bland assistanssystemen finns numera en så kallad nödfallsassistent som stannar bilen om det upptäcker att föraren inte kör aktivt."
Inte kör aktivt, är det noll rödljusrace, skarp kurvtagning och rondellkörning, fullgas vid omkörning, moms på hastighetsgränser, eller vad menas?

#2
2019-06-26 16:05

40-talisten: Jag hoppas du är ironisk i detta, annars blir jag lite rädd....

#3
2019-06-26 16:55

Henrik M: Jo, ironin finns där, men också en känga åt s.k "rolig" och aktiv bilkörning.

#4
2019-06-26 17:04

Jag har gått från asiatiskt skit till Audi och önskar att jag inte köpte min nya Audi förra året utan hade väntat ett år och kunde fått en Audi med fin effektiv diesel mildhybridsystem istället. Min Audi är suverän på alla sätt men man ska inte ångra sina beslut som var rätt där och då.

#5
2019-06-26 21:37

#Låg# Var inte ledsen för att du inte har mildhybrid. Jag har bytt ifrån 3,0 Tdi 218 med Bsr program till en 45 Tdi. Mildhybriden i kombination med start/stop ger ett minst sagt sensationellt beteende. Hybriddriften orkar inte överhuvudtaget framdriva bilen oavsett hastighet. Start/stop stänger ibland av i mindre än en sekund! Bilen blir närmast okörbar. Dessutom drar den mer bränsle än min tidigare bil. Detta är enbart en lösning för Greta Thunberg och hennes vänner, nyttan är noll och inget! Stänger man av Start/stop vilket jag alltid gör numera har man däremot en synnerligen behaglig bil

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.