Nästa artikel
Audi planerar elektrisk terrängkörare
Nyheter

Audi planerar elektrisk terrängkörare

Publicerad 26 augusti 2019
Konceptet AI:Trail visas upp i sin helhet om några veckor.

Tyska biltillverkaren Audi laddar upp för bilmässan i Frankfurt i mitten av september. De kommer att ta med sig ett koncept på en fyrhjulsdriven elbil, tänkt att klara off-roadkörning. Namnet är AI:Trail quattro och än så länge får vi hålla till godo med en dåligt upplyst profilbild. 

Diskutera: Ser du fram emot premiären av Audis nya konceptbil?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2019-08-26 10:07
Stefan Eriksson

Nej, när ska denna bil fylla en funktion. I Sverige är det tack och lov förbjudet att köra i terrängen och jag antar att det är förbjudet/privat mark i övriga delar av europa som hindrar terrängkörning. Möjligen för ökenkörning i afrika och Arabländerna, men räckvidd och tillgång till laddning begränsar även funktionen där.

#2 • Uppdaterat: 2019-08-26 10:51
saabnisse

Terrängbilar är väl något som uteslutande används i större städer?

#3 • Uppdaterat: 2019-08-26 11:06
Klarsynt

@saabnisse

+1 :)

.

#4 • Uppdaterat: 2019-08-26 20:58
Styggavargen

Kan de inte förbättra den, så kan bönder använda den som traktor också? Alltså, helt ärligt... varför denna fascinationen för terräng, i en tid där allt fler bor i städer? Jag önskar mer än allt annat att fokus ligger på minimalism, och energieffektiva lösningar... det är vad vi behöver framöver. Bort med terräng, plast och fyrhjulsdrift och annat "lull-lull" som vi inte behöver i nutid. Jag vill att bilen blir något framtidsmässigt, energieffektivt och med ren design...skippa alla "kruissiduller", och framförallt gör bilen aerodynamisk.. hjulhusen kan byggas in, bort med sidospeglarna (kamera) osv.

#5 • Uppdaterat: 2019-08-27 15:59
Volvo ägare

Såg ett reportage i Tysk Tv. Det var frågan om framkomlighet i svår terräng. Bilarna var suvarna Audi , MB och BMW. De testades mot en äldre Lada. Slutresultatet blev klar vinnare för Ladan ! Så gammal är ibland bäst .

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.