Bild
Nästa artikel
Audi lanserar elscooter
Audi lanserar elscooter
Audi lanserar elscooter

Audi lanserar elscooter

Nyheter

Flera bilmärken hakar också på den omdiskuterade trenden.

Sedan elscootrarna invaderade storstäderna har det blivit ett omdebatterat ämne. Vissa ser det som ett miljövänligt och roligt sätt att transportera sig på samtidigt som andra irriterar sig på hur de parkeras och används av förare. Dessutom har flertalet olyckor uppmärksammats på senare tid.

Audi hakar nu på trenden och kommer med sin helt egna elscooter. Den nya produkten som fått namnet Audi e-tron Scooter har fyra hjul och väger 26 kilo. Toppfarten är 20 km/h och räckvidden är cirka 20 km. När den inte används går den att fälla ihop och dra som en vagn.

Hyfsat unikt för e-tron Scooter är att den främst styrs genom att flytta vikten på fötterna i stället för med styret vilket ska göra att det mer känns som att skejta snarare än att åka scooter. Denna funktion gör det också möjligt för den som kör att visa färdriktning med att hjälpa av händerna.

Hela 20 000 kronor får man punga upp om man vill ha scootern som förväntas gå till försäljning nästa år.

Audi är inte det enda bilmärket som hoppat på trenden. Bland annat har Volkswagen gått ihop med kinesiska NIU för att utveckla en elscooter de kallar för Streetmate. Scootern ska ha en toppfart på 45 km/h och en räckvidd på 60 km, vilket är betydligt mer än de flesta konkurrenter. Även Ford har tidigare gett sig in i leken och köpte i slutet av förra året upp elscooter-företaget Spin. Planen är att lansera sitt koncept i över hundra städer över hela världen.

Diskutera: Vad tycker du om elscooters?
 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-08-07 14:09

20.000:- för en scooter som går max 20km/h och klarar 2 mil lockar inte precis.

#2
2019-08-07 14:26

VW varianten låter roligare. Om dom även kan paketera det snyggt så att skotern kan lastas supersmart så är det kanske något att fundera på.

#3
2019-08-07 14:47

Olyckorna kommer att tvinga fram körkort och hjälmtvång för dessa fordon. Då är det inte roligt längre, och marknaden självdör...

#4
2019-08-07 16:17

26 kilo `invalidplanka´, nej en kvalitets-elcykel med Yamaha - Bosch - eller Shimano-motor verkar vettigare. Alla dessa el-sparkcyklar är mest leksaker av tvivelaktig kvalitet som om dom inte hamnar i vattnet efter våra kajer så ser vi dom snart på återvinningsstationerna eller i naturen. Tar man miljöproblemen på allvar skall man naturligtvis styra upp dessa dumheter.

#5
2019-08-07 19:51

Jättegarvar. En sådan elscooter kostar i producentledet i runda slängar en 5-hundring. I Kina köper du en fullvuxen el-moppe för under 2.000:-. Där ser man vad en dekal kan göra - och hur man kan tjäna pengar på ett märke.

#6
2019-08-08 01:57

Hur återvinns alla dessa blodsbatterier, av varierande märken och med varierande blandingar i? Inte alls, misstänker jag.

"En scooter går ju inte sönder bara sådär, utan oftast kan man laga och byta ut delar i flera omgångar innan den dödförklaras. Men 2-3 månader var siffran Voi själva räknade på under hösten."

"Riktar man blickarna mot USA, där giganterna Bird och Lime slog igenom under den första halvan av 2018, finns statistik som visar att livslängden är betydligt kortare. En studie av öppen data från Louisville, Kentucky, visade att den genomsnittliga livstiden var 28 dagar från augusti till och med december förra året."

.

#7
2019-08-08 11:12

Det blir så när man köper in skit och lågprisprodukter, hade dessa elscooters kostat lite mer och kommit med ett krav på att dom som använder dom faktiskt är rädda om dom så hade dom räckt längre.
Hade det funnits krav på kvalitet, hållbarhet och ett livscykeltänk när dessa elscootrar såldes eller hyrs ut inom EU så hade verkligheten sett annorlunda ut. Och det borde gälla det mesta som rör elektronik (mobiler, TV, IoT) och som kanske har batterier i sig)

Den elscooter Audi erbjuder kanske har mycket av detta tänk och den summan dom tar ut är kanske det som en sådan produkt borde kosta om den tillverkas etiskt korrekt, ska kunna leva i några år och ha en vettig återvinning den dagen den ska kasseras.

#8
2019-08-08 17:38

Jag är inte överdrivet förtjust i dessa påfund, men Audis verkar någorlunda vettig – men för dyr.

Klarsynt, lägg av med din smaklösa benämning "blodsbatterier"! Du avslöjar din okunnighet, vilket jag visat tidigare.
Antingen kommer du med en vettig motivering (vilket torde vara lönlöst) eller så slutar du med dumheterna!

#9
2019-08-11 15:06

Man "slantar upp", "hostar upp" men "pungar UT".

http://exempelmeningar.se/sv/punga

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.