Bild
Nästa artikel

Audi går mot strömmen - når försäljningsmål

Nyheter

Bilmarknaden viker sig. Men Audi går mot strömmen. Biljätten är på väg att nå försäljningsmålet globalt - och samtidigt på väg mot ett rekordår i Sverige.

- Trots den allmänt rådande svåra ekonomiska situationen kommer vi att nå vårt försäljningsmål på en miljon bilar under 2008, säger Peter Schwarzenbauer, ansvarig för försäljning och marknadsföring Audi AG.

Oktober blev en mörk månad för bilindustrin och många fabrikanter visade upp dystra rapporter. Men för Audi forsätter framgångarna. Under oktober sålde Audi 82 400 nya bilar - vilket är en ökning med 7,2 procent jämfört med samma period i fjol.

Efter årets första tio månader har Audi sålt 844 700 bilar, vilket är 3,3 procent mer än föregående år. Den största ökningen har skett i Asien och Stilla Havsområdet där försäljningen gått upp med 17,6 procent.

Detta innebär att Audi är på god väg att nå företagets försäljningsmål på en miljon bilar under 2008.

Framgångar i Sverige

Även i Sverige går Audi mot strömmen. Under september och oktober ökade försäljningen med 60,8 respektive 21,8 procent jämfört med motsvarande månader i fjol.

Under oktober månad ökade Audis ackumulerade andel av marknaden till rekordhöga 5,66 procent, vilket kan jämföras med 5,12 procent under motsvarande månad i fjol.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Hans Tapper
2008-11-15 21:15

Jättekul för Audi!! Kvalitet lönar sig. Komfort håller i sig...vadå ROST.???? Där fick Toyota så dom teg eller...
Hasse Tapper Karlstad Värmland Sverige

#1
Pär
2008-11-18 10:51

Gillar Audi skarpt, tyvärr lite dyra reparations kostnader när den väl måste in på service men min nästa bil kommer också bli en Audi, garanterat!

#1
Peter Christensson
2008-11-20 10:31

Bra jobbat Audi !! Härliga bilar dock bör prisnivån på extrautrustning ses över då ny bil drar iväg ordentligt,jämfört med standard-utrustning på samtliga modeller.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.