Bild
Nästa artikel
Aston Martin rullar ut nya V12 Zagato

Aston Martin rullar ut nya V12 Zagato

Nyheter

I Aston Martin V12 Zagato förenas elegans med brutal design, en blandning mellan raceprestanda och tidlös design.

Aston Martin V12 Zagato begick världspremiär i helgen på exklusiva bilträffen Concorso d’Eleganza Villa d'Este vid Como-sjön i Italien. Och vann direkt. Bilen firar 50-årsjubileet av klassiska sportvagnen DB4GT Zagato.

Arbetet började under 2010, när de första mötena på ett par år mellan Aston Marton och Zagato var ett faktum. Enligt Marek Reichman, designchef på Aston Martin, tog tillverkarens eget designteam till sig vad Zagato föreslog och fortsatte sedan med att modellera både på dator och traditionella lermodeller.

Karossen är helt ny och utförd i handknackad aluminium. Framskärmarna består av sju separata aluminiumdelar som sedan först samman enligt gamla hantverkstraditioner. En typisk Zagato-detalj är det ”dubbla-bubblade” taket, med två förhöjningar. Det finns givetvis med även här.

Under huven sitter en V12-motor som ger 510 hästar och 570 newtonmeter. En motortyp som det tävlats med sedan 2009. Och nu är det dags igen, redan den 28 maj ska denna bil köras i en 24-timmarstävling på Nürburgring.

Pris har den dock redan fått. När publiken på Villa d'Este sagt sitt vann V12 Zagato priset som bästa koncept- eller prototypbil. Totalt tio bilar tävlade i denna klass. Nu återstår att se om det blir framgångar även på tävlingsbanan.

Diskutera: Vad tycker du om Aston Martin V12 Zagato?

Taggar: Nyheter, , Aston Martin

Kommentarer

#1
2011-05-23 22:04

Nog har jag sett avsevärt fulare bilar.
(Men jag är inte riktigt nöjd med aktern.)

#3
2011-05-23 22:26

Hmm, ligger nåt i det Roy. Fast kanske det är som A6;an ... snyggare som kombi. Vi får väl se när Zagato presenteras som kombi ... speciellt för Svenska marknaden :o)

#4
2011-05-23 23:36

Som vanligt när Zagato gör nåt så.. orginalet är väl ändå bra mycket snyggare? Här har de inte satt vinkelslipen allt för djupt iallafall.

#5
2011-05-23 23:38

Grymt snygg. Lätt snyggaste sportbilen just nu.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.