Nästa artikel
Airbag från Autoliv hindrar huvudkrock
Nyheter

Airbag från Autoliv hindrar huvudkrock

Publicerad 18 november 2019
Svenskgrundade säkerhetsföretaget presenterar en ny typ av krockkudde som hindrar att passagerare och förare kolliderar med varandra.
Vid en olycka vecklas kudden ut ovanför mittkonsolen och blir en mjuk barriär mellan den som kör och den som sitter i framsätet bredvid.

Detta för att undvika konsekvenser av sidokrockar, där de åkande kan slå i fordonets interiör eller kollidera med varandra, med risk för skador på bröstkorg, axlar och huvud.  
– Forskning indikerar att den nya Front Center-krockkudden kan minska skador orsakade av passagerare som kolliderar med varandra med upp till 80 procent. Om det inte sitter någon i det främre passagerarsätet, kommer krockkudden att förbättra förarens skydd i och med att den förhindrar att föraren slår i fordonets interiör. Det är en teknologisk innovation som befäster Autolivs åtagande att rädda liv och förebygga skador i trafiken över hela världen”, säger Scott Dershem, vice utvecklingschef på Autoliv. 

Den nya krockkudden kommer att sitta monterad i framsätet på 19 bilmodeller 2020. Den 1 januari 2020 inför krocksäkerhetsorganisationen Euro NCAP ett nytt sidokollisionsmoment i sina tester där de undersöker hur bilåkarna klarar den typen av krock.

Diskutera: Vad tycker du om den nya krockkudden från Autoliv?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.