Bild
Nästa artikel
540 miljoner till stadsmiljöåtgärder

540 miljoner till stadsmiljöåtgärder

Nyheter

Den första ansökningsomgången i stadsmiljöavtalen är nu över. Totalt kommer staten betala ut 540 miljoner kronor till sju kommuner.

Regeringen har avsatt två miljarder kronor till de så kallade stadsmiljöavtalen under perioden 2015-2018. Pengarna ska gå till förbättringar av kollektivtrafiken och för att få ansökningarna beviljade måste kommunerna lova motprestationer som till exempel förbättrade gång- och cykelbanor, bostadsbyggande eller nya parkeringsstrategier. Efter den första ansökningsomgången har bidrag på sammanlagt 540 miljoner kronor beviljats till städerna Luleå, Östersund, Gävle, Karlstad, Linköping, Helsingborg och Lund. 

Det statliga stödet motsvarar cirka hälften av den beräknade kostnaden för åtgärderna. Mest pengar går till Lund som får 298,4 miljoner kronor för att bygga en spårvägslinje mellan Lunds Centralstation och den framtida stadsdelen Brunnshög.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2015-12-22 07:54

Kul att det blev lite mindre städer/kommuner som ansökt om detta och fått ta del av dessa pengar.

#2
2015-12-22 09:57

300 bortkastade miljoner på ett gammalt transportmedel i Lund! En stad med anor sedan 1000 talet!
5 km till utkanten av Lund där det inte bor någon !
Är det sådant som kallas väl använda skattemedel?
Den röd-gröna sörjan i regeringen ställer Sverige på huvudet ivrigt påhejade av kommunisten!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.