Bild
Nästa artikel
42 Saabskulder fastställda

42 Saabskulder fastställda

Nyheter

42 av Saabs skulder fastställdes av Kronofogden under måndagen. Åtta av fordringsägarna har begärt indrivning.

Fredag vid midnatt gick tidsfristen ut för Saabs sista chans att bestrida skulderna, men Saab avstod från det, skriver Dagens Industri.

Enligt Dagens Industri handlar det om sammanlagt 42 mål på totalt 17,9 miljoner kronor som nu har fastställts av Kronofogden.

Flera av skulderna innehåller obetalda fakturor på under 100 kronor. En av skulderna avser underhållning från konsertarrangören Live Nation för 235 000 kronor.

Enligt E24 har åtta av fordringsägarna begärt indrivning av skulderna. Detta innebär att Kronofogden kommer att utreda vilka tillgångar som kan drivas in, i första hand pengar som finns på bankkonton, skriver Dagens Industri.

Enligt TT är det dock upp till fordringsägaren att be om utmätning, vilket innebär att de övriga 36 fastställda skulderna ännu inte har gått så långt. Totalt har strax över 100 företag lämnat in Saab-skulder till Kronofogden.

Diskutera: Vad tror du om Saabs framtid?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
adandersson
2011-07-26 17:10

Kan ni aldrig skriva något positivt ?

#2
2011-07-26 17:16

Att företag har betalningsanmärkningar hos Kronofogdemyndigheten är på inte vis någon ovanligt. De flesta stora företagen har betalningsanmärkningar. Till och med Skattemyndigheten har visst betalningsanmärkningar... Man brukar lite grovt säga att det är bara riktigt stora företag och väldigt förmögna privatpersoner som "gärna" drar på sig betalningsanmärkningar eftersom de kommer iaf inte att behöva låna pengar och då spelar en anmärkning hit eller dit ingen som helst roll. Fattiga och "normal" Svensson är rädd att få en betalningsanmärkning eftersom de är i större behov av lån, bostad, telefonabonnemang etc och då är det "klippt" om man har en prick i registret. Men det är väldigt tragiskt att det hat fått gå så långt med SAAB och dess underleverantörers obetalda fakturor.

#3
2011-07-27 16:06

Vad jag blir less på att läsa om turerna kring SAAB! Leverantörerna, underleverantörerna, de anställda får leka bank! Utan ränta! Hela SAAB affären luktar ruttet och borde avvecklas skyndsamt! Är inte de ansvariga/styrelsen förresten skyldiga att likvidera bolaget? Enl.aktiebolagslagen! Någon som vet?

#4
2011-07-29 20:34

Pengarna som pumpas in.. Vart tar dem vägen?

Hur mycket har gått till produktutveckling?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.