Bild
Nästa artikel

136 miljarder till infrastruktur - Vägverket jublar

Nyheter

136 miljarder kronor till vägar, järnvägar, sjöfart och flyg - mellan 2010-2021. Det föreslår regeringen i en ny proposition. Ett förslag som välkomnas av Vägverket.

- Regeringen föreslår en ökad satsning på drift och underhåll av vägarna. Anslagen föreslås bli minst 136 miljarder för perioden 2010 - 2021. Kostnaderna för drift och underhåll av vägarna har skjutit i höjden under senare år, framför allt som följd av höjda priser på energi och olja, , säger Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö och fortsätter:

- Därför har vi inte kunnat hålla jämna steg med förslitningen av vägarna. Genom denna satsning kan en återhämtning ske. En förbättring av drift och underhåll är en förutsättning för ett effektivt transportsystem.

Regeringen har under tisdagen presenterat infrastrukturpropositionen "Framtidens resor och transporter - infrastruktur för hållbar tillväxt". Propositionen behandlar åtgärder i transportsystemet för perioden 2010-2021. Regeringen föreslår att vägar, järnvägar, sjöfart och flyg ska bli tilldelade 136 miljarder kronor för denna period.

Vägverket är positivt inställt till propositionen.

- Dessutom föreslås att andra intressenter får större möjlighet att bidra till infrastruktursatsningar genom medfinansiering, bidrag eller delfinansiering av åtgärder. När kommuner, landsting, företag och resenärer kan hjälpa till med finansieringen ökar möjligheterna att genomföra angelägna projekt, säger Ingemar Skogö.  
Taggar: Nyheter
136 miljarder till infrastruktur - Vägverket jublar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.