Nästa artikel
Redaktionen listar: Här är bilfinesserna vi gillar mest
Lista

Redaktionen listar: Här är bilfinesserna vi gillar mest

Publicerad 3 maj 2021 (uppdaterad 4 maj 2021)
Det finns gott om funktioner som verkligen sätter guldkant på vardagen. Här listar redaktionen sina favoriter.

Nya bilar är fullproppade av tekniska finesser som ska göra billivet enklare, bekvämare och säkrare. Men vissa funktioner är bättre än andra och kan verkligen ger guldkant på bilturen.

I senaste avsnittet av Vi Bilägares podcast får redaktionen svara på vilken finess som uppskattas allra mest.

Den bästa bekvämlighetsfinessen i en bil tycker jag är rattvärme. Jag älskar det! Även om den ibland sätter på sig själv ofrivilligt utan anledning i den Volkswagen ID 3 som ingår i Vi Bilägares långteststall. Rattvärmen är på konstant även efter senaste uppdateringen.

Maria Dahlin

Jag gillar att ha en fotknapp för helljuset! Då har vänsterfoten något att göra medan jag kör och behöver inte sitta sysslolös, förutsatt att man inte behöver bromsa förstås. Senaste bilen jag körde som hade den finessen var Cadillac Coupe Deville från 1983. Men annars tycker jag ”softclose” är väldigt trevligt, både på bagageluckan och dörrarna. Att slippa slänga igen dörren är smidigt.

Klas Skarin

Bästa finessen är blåtandskopplingen till mobilen. Särskilt om det är trådlöst Apple CarPlay eller Android Auto.

Anders Helgesson

En trådlös mobilladdare är inte helt fel att ha. Vi som ofta hoppar runt mellan olika bilar och kanske glömmer laddsladden, då är det smidigt att slippa räckviddsångest i mobilen. Men jag vill också lyfta fram något från mitt eget bilarkiv: Citroëns vibrerande antivingelvarnare. Den saknar jag! Framför allt nu när man kör många bilar som plingar och rycker i ratten när man närmar sig en filmarkering. Jag hade en Citroën C6 där stolen vibrerade på den sida man var på väg att passera linjen på. Det var ganska mysigt, nästan lite för mysigt, man kunde få massage genom att köra på filmarkeringen!

Nils Svärd

Först tänkte jag säga två saker Volvo hade tidigare: dels plånboksfickan i framkant på förarstolen och dels knappen på nackskyddet där jag kan hänga mina svindyra kavajer jag aldrig har på mig. Men sedan kom jag på att det finns en finess som jag upptäckte under det test jag skriver just nu. Jag tror Renault var först med detta och även Citroën har det: ett nyckelkort där bilen låser sig själv när jag lämnar den och låser upp när jag närmar mig. Det är jättefiffigt. När jag kommer ner i garaget låser bilen upp sig när jag går fram till den.

Calle Carlquist

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.