Bild
Nästa artikel
Historien om Turtle Wax-paddan

Historien om Turtle Wax-paddan

Annons

Sköldpaddan i hög hatt som pryder produkter från Turtle Wax är en välkänd ikon. Men vet du hur grundaren fick idén?

Ben Hirsch var mannen bakom Turtle Wax. Han tog själv fram det första flytande bilvaxet och i dag är Turtle Wax ett känt varumärke med ett gigantiskt utbud av bilvårdsprodukter.

Allt började vid slutet av 1930-talet. Ben var kunnig kemist och bilentusiast. En dag bestämde han sig för att blanda till ett flytande bilvax. I brist på bättre faciliteter fick familjens badkar tjäna som blandningskärl.

Den första produkten döpte han till Plastone och så snart den perfekta blandingen var klar började Ben resa runt med spårvagnen i Chicago för att besöka stadens bilfirmor. Hans fru stod hemma vid badkaret och fyllde flaskor.

På en försäljningsresa till Wisconsin passerade Ben Turtle Creek. Då kom han på liknelsen mellan djurets hårda skal och den skyddande effekt hans vax gav bilarnas lackering.

I dag, nästan 75 år senare, är Turtle Wax fortfarande ett familjeägt företag med rötterna i Chicago. I dag består utbudet av över 1 250 produkter som säljs i mer än 90 länder.

Taggar:

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.