Nästa artikel
Vurm för vätgas och vem kör egentligen?
Podcast

Vurm för vätgas och vem kör egentligen?

Publicerad 6 november 2015 (uppdaterad 29 oktober 2018)
Avsnitt 40: Så var åkturen i en Lexus som körde själv. Vätgasen är på uppgång – men var är mackarna? Detta och mycket mer i nya avsnittet av Vi Bilägares podcast.
Tryck på play och lyssna in Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du redaktionschefen Tommy Wahlström som får besök av reportern Fredrik Diits Vikström och webbredaktören Maria Dahlin.
 
Du kan lyssna i spelaren högst upp på sidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på filen intill artikeln och välj "spara länk som"). Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill. Du kan även prenumerera på Vi Bilägares podcast via iTunes och valfri podapp!
 
Trevlig helg, önskar Vi Bilägares redaktion.
 
Diskutera: Vad tyckte du om veckans avsnitt?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2015-11-09 20:37
Mythbuster

R.Benny m.fl. Tror och är övertygad att vi inte kommer ha en mängd olika bränslen i framtiden. Snarare tvärtom. Däremot kommer bensin och diesel vara gjort av flertalet olika källor och inte enbart fossil olja. Ett tydligt exempel är diesel idag som kan vara upp till 40% gjort av raps, vegetabiliska oljor och animaliska fetter. Dessutom fungerar den i helt vanlig motor och klarar standarden. Biogas kan med fördel användas för att göra syntetiska bränslen. El fungerar bra då "vanliga" vägguttag finns lite varstans. Dock i dagsläget inte som enbart elbil. Ytterligare en sak. VI kommer även i fortsättningen ha större bilar en bilar anpassade för enbart en person. Av precis samma anledning som vi ofta kan vara tolv personer kring matbordet. Matbordet skall fylla fler funktioner än enbart frukost och middag för 4 personers familjen. Därför har vi större och av samma anledning kommer ha bilar som klarar flera behov. Betyder inte att bilen skall dra en massa energi. En mellanstor kombi drar idag lika mycket som en 2 personers smartfortwo.

#c • Uppdaterat: 2016-01-01 12:18
PREVIA

En mellanstor kombi är bara energisnålare än en Smart Fortwo i biltillverkarnas broschyrer, inte i verklig användning där inga kombibilar platsar bland de femtio energisnålaste bilmodellerna i listan hos spritemonitor där de flesta bilarna som rullar i Europa finns med läser man här.
http://www.spritmonitor.de/en/evaluation/co2_efficient_cars.html

#d • Uppdaterat: 2016-03-09 20:26
PNI

Axelman.
Som elektriker håller jag inte med dig om att en laddstolpe är ofarlig.
Man kan inte jämföra hela prylar, med trasiga.

#e • Uppdaterat: 2015-11-06 14:42
milkylainen

Vätgas kommer vara intressant ända tills någon förvandlar sin bil och sig själv till en jätteexplosion i någon krock.
Så många försök genom historien att använda vätgas till transport av olika slag.. det har nästan alltid slutat i tragedi. Varför tror man på fullt allvar att det ska bli annorlunda denna gång? Trycksatta tankar med begränsad livslängd... Folk gillar verkligen att leka med livet som insats.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.