Nästa artikel
Lägst antal trafikdöda sedan andra världskriget
Nyheter

Lägst antal trafikdöda sedan andra världskriget

Publicerad 26 maj 2015 (uppdaterad 26 maj 2015)
Rekordfå döda i apriltrafiken.
April månad var förhållandevis bra ut trafiksäkerhetssynpunkt. Åtta färre omkom i trafiken jämfört med året innan, det är lägsta siffran sedan 40-talet.
I april omkom 11 personer och 181 personer skadades svårt i vägtrafiken. Det kan anses illa nog, men det är samtidigt rekordlågt jämfört med tidigare år.
 
- Det är det lägsta antalet omkomna som vi har haft under april månad sedan andra världskriget, säger Khabat Amin, statistiker på väg- och järnvägsavdelningen på Transportstyrelsen.
 
Sex av de omkomna personerna hade färdats i personbil, två i lastbil, två på cykel och en på motorcykel. Fyra bilister och en motorcyklist omkom i singelolyckor och två bilister omkom i mötesolyckor.
 
Under de senaste 12 månaderna har 263 personer förolyckats i vägtrafiken, en knapp minskning (sju personer) jämfört med de senast föregående 12 månaderna.
 
Diskutera: Vilka trafikfaror tycker du är störst under våren?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2015-05-26 13:36
milkylainen

Nollvisionen är en illusion.
Mörkertalet är enormt.
Dvs alla som inte borde köra bil eller något fordon överhuvudtaget, oavsett om de följer gällande fartregler eller inte.
Självmordsbenägna, deprimerade, påverkade av narkotika, påverkade av medicin, övertrötta, halvblinda, halvdöva, usla fordon (ej fungerande broms på cykel typ singlespeed), fysiskt inkompetenta (koncentrationssvårigheter) osv osv.

För övrigt: Varför i helvete är fordon utan bromsar (vissa singlespeedcyklar) tillåtna i trafiken överhuvudtaget? Det är väl inte en jävel som tror att de kan köra runt en bil i snabb trafik utan bromsar?

Framföra ett fordon borde vara klassat som ett kontinuerligt övervakat privilegie och alla borde genomgå täta kontroller, fysiska och psykiska så fort man kliver upp till något i storleksklass bil och större. Detta bevisas gång på gång i nyheterna (flygkrascher etc).

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.