Nästa artikel
Här är Volkswagen Golf GTD: Bilder och fakta
Nyheter

Här är Volkswagen Golf GTD: Bilder och fakta

Publicerad 21 februari 2013 (uppdaterad 21 februari 2013)
För 31 år sedan släpptes den första Volkswagen Golf GTD ut på vägarna. Nu har det blivit dags för ytterligare en version.

Sjunde generationens Volkswagen Golf finns redan i ett flertal olika versioner, nu har det blivit dags för en till. Volkswagen presenterar nya Golf GTD på bilsalongen i Genève i början av mars.

Golf GTD blir den kraftfullaste GTD-versionen av en modell som någonsin lanserats. Bilen drivs av en fyrcylindrig TDI-diesel med direktinsprutning, som ger 184 hästkrafter. Vridmomentet är 380 newtonmeter från och med att motorn nått 1 750 varv per minut.

Motorn gör att Golf GTD accelererar från stillastående till 100 kilometer i timmen på 7,5 sekunder med manuell växellåda. Maxfarten är begränsad till på 230 kilometer i timmen.

Manuell eller automatisk växellåda
Denna framhjulsdrivna bil gör åt 4,2 liter bränsle per 100 kilometer med manuell växellåda, vilket genererar koldioxidutsläpp på 109 gram per kilometer. Föredrar man istället en automatisk låda så kan man räkna med lite högre förbrukning, närmare bestämt 4,7 liter per 100 kilometer, vilket ger utsläpp på 119 gram per kilometer.

Utseendemässigt har Volkswagen Golf GTD bland annat sportfjädring, kromade dubbla avgasrör och en stor takspoiler. Invändigt får bilen bland annat svarta taklinjer och pedaler i rostfritt stål.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen Golf GTD?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2013-02-22 10:15
milkylainen

Jag har inte fattat om nya EA288 dieseln kommer vara Euro6 med eller utan SCR? Är det någon som vet?
Löjligt komplex avgasrening på EA288 för övrigt... Kan ju gissa vad som kommer falla i småbitar när nybilsgarantin gått ut.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.