Nästa artikel
Ny generation av Mitsubishi Outlander på ingång
Nyheter

Ny generation av Mitsubishi Outlander på ingång

Publicerad 24 juli 2020 (uppdaterad 24 juli 2020)
Konceptbilen Engelberg Tourer som visades upp av Mitsubishi 2019 är en försmak på hur nya Outlander kan komma att se ut.
En fjärde generation av den populära Mitsubishi Outlander kommer till USA i början av 2021. Den nya bilen beskrivs som större, tuffare och bättre än någonsin.
Mitsubishi Outlander PHEV har länge varit en av Sveriges mest populära laddhybrider. Tredje generationens Outlander presenterades 2013 och under 2019 fick bilen ett facelift. Nu bekräftar Mitsubishi USA i ett pressmeddelande att en fjärde generations Outlander kommer lanseras under andra kvartalet 2021.

Mitsubishi beskriver nya Outlander som ”större, tuffare och bättre än någonsin”. Den nya bilen ska också ha en distinkt och aggressiv design samt vara packad med tekniska finesser, skriver amerikanska Mitsubishi i pressmeddelandet.

Nya Outlander har med andra ord en hel del att leva upp till. När vi får se nya bilen på svenska marknaden återstår att se.

Fotnot: Bilen på bilden är en konceptbil.

Diskutera: Vad tycker du om  Mitsubishi Outlander?


 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#v • Uppdaterat: 2020-07-28 09:38
Grosser

Kanske det blir en Renault Koleos eller Nissan X-Trail då.

#w • Uppdaterat: 2020-07-28 11:08
Styggavargen

Innebär detta att man inte bör köpa en Leaf nu då? Jag provkörde en och jag gillade bilen ganska mycket trots designen är lite annorlunda. Leaf är också en aningen högre än vanliga bilar, så någon som tvunget måste köra typ "SUV" hade nog kunnat kompromissa med en Leaf? Men i övrigt hittar jag inget intressanta modeller i Nissans utbud. Qashqui och X-trail är inte intressanta (SUV)...för klumpiga och drar mycket energi, Micra och Juke är för små och opraktiska. Den kommande Ariya verkar också vara en modell med mer design än praktikalitet.

#x • Uppdaterat: 2020-07-28 11:16
Styggavargen

Ingen mer än mig som tycker bilindustri tappat spåret, det är mer design än förnuft just nu. Man kluddar för mycket och experimenterar med diverse karossformer...jag menar SUV-coupé, eller sedan på styltor (typ X6). Varför göra det så invecklat, kan man inte göra nya modeller helt eldrivna som enbart behåller fördelarna som man kommit fram med de senaste 40 åren, samt förbättra ytterligare!? SUV karosser vet man slukar energi, varför ens göra elbilar med höga karosser som slukar energi så fort man kör fortare än 70 km/h? Ytterligare en sak jag märkt på många SUV eller högre bilar, förarna missbedömer avstånden och får ofta skador på tröskellådan mellan hjulaxlarna. Men också mer skador längs sidan på bilarna...
Om man nu skall bygga högre bilar för att alla vill ha det av en outgrundlig anledning (sitta och luta huvudet bakåt pga bilen är för hög).. kan man inte kompromissa och bygga cross-over modeller? Luftmotstånd och vikt är de viktigaste parametrarna man måste ta hänsyn till när man skall bygga ett effektiv bilmodell.

#y • Uppdaterat: 2020-07-28 11:39
Stefan Eriksson

Äääntligen! ytterligare en ny låtsasterrängbil för storstadsdjungeln.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.