Nästa artikel
Krångliga pekskärmar, jättekatt och bildelning
Podcast

Krångliga pekskärmar, jättekatt och bildelning

Publicerad 13 december 2019
Avsnitt 153: Hinner tidsoptimisten Anders till dagens avsnitt för att prata om provkörningen av Volkswagen Golf? Medan vi väntar berättar Maria om Peugeot 2008 som nu finns med eldrift och Tommy drar finalisterna till Årets Bil. Carl har varit på seminarium om bilindustrins framtid och pratat med Nevs.
Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du redaktionsmedlemmarna Maria Dahlin, Anders Helgesson Tommy Wahlström och Klas Skarin. Medverkar gör också Carl Hempel med ett reportage från Stora Mobilitetsdagen där han intervjuat batteriexperten Hans Eric Melin och Nevs vd stefan Tilk.

Du kan lyssna i spelaren högst upp på sidan genom att trycka på play-knappen. Du kan också prenumerera på Vi Bilägares podcast via iTunes och valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Trevlig lyssning, önskar Vi Bilägares redaktion.

Diskutera: Vad tyckte du om detta avsnitt?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2019-12-16 14:12
Raphael

Det är enklare med en elbil på vintern. Peugeot har en app i mobilen för e-208 och e-2008 där man kan starta värmen, man kan även lägga in start på ett specifikt klockslag. Och värmen kommer direkt i en elbil. Peugeot har en värmepump. Den används även för att reglera batteriets temperatur.

Elbilar har alltså inbyggd kupévärmare med tidsstyrning och förprogrammering.

Peugeot har snabbknappar för defroster, finns under skärmen. Dessutom har den röststyrning av klimatanläggningen.

Elbilar är rena drömmen på vintern ut komfortsynpunkt. Enda nackdelen är att batteriet tappar kraft i kyla, det gäller för alla elbilar att räckvidden blir kortare på vintern än på sommaren.

#m • Uppdaterat: 2019-12-16 15:03
mso 1000

Ja Henrik tesla ligger långt fram det är bara att konstatera.
Budget fabrikatens simpla lösningar med skärm och digital hastighetsmätare ofta utan någon funktion är nog ofta bara att spara tillverkningskostnad och blidka teknik hysteriska kunder som inbillar sig ett mervärde men ofta en sämre funktion.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.