Är Vib ett köpt VAG medie?

22 inlägg 0 nya
Är Vib ett köpt VAG medie?

Återkommande påstås det att Vi bilägare är köpta av VAG.
Några och synnerligen en viss flitig medlem påstår i tråd efter tråd att VAG vinner alla tester, inte uppmärksammas vid problem och hyllas även där det inte är befogat.
Samma flitiga medlem påstår lika ofta att Toyota och då synnerligen med hsd missgynnas av Vi bilägares journalistik.
Detta är tråden att bena ut hur det ligger till.
.
Jag för min del är i varje fall, som det är nu helt övertygad om att, både tidigare och nuvarande motorjournalister som arbetar och verkar för Vi bilägare är helt fria och oberoende av bilfabrikanter.
k
Vad tror ni andra?

Ja helt klart fria och oberoende.
Så jäkla sjuk tanke eller påstående.
Många gånger räcker det med en kort tur och snabb titt för att hålla med resultatet.
Jag har vid ett par tillfällen gjort den iakttagelsen.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Var väl snarare Robban som var inne på att Vi bilägare anpassar sin journalistik för att tjäna så mycket pengar som möjligt.

Jag menar inte att journalisterna är köpta, att VAG vinner nästan alla tester tror jag har mer med andra omständigheter att göra och på sätt å vis en lite olycklig slump. Exempelvis har rostbetygen, liksom att man bara har rostbetyg i testerna, gynnat VAG och missgynnat t.ex. allt japanskt. I verkligheten är skillnaden i rostskydd ofta liten, det kunde vi se i ViBs stora scoop där man jämförde 8 år gamla Golf mot 8 år gamla Prius. Båda var ungefär lika rostiga och Priusen var i alla fall inte värre, snarare bättre. Dvs rostprognosen var galet fel (Golf betyg 4, Prius betyg 2). Tyvärr drar man inte lärdom av detta utan betygen ser fortfarande likadana ut. Dessutom är det lite konstigt att ha rostprognoser som egentligen sträcker sig över längre tid i nybilstester där ägarperspektivet är bara 3 år. Ingen av bilarna man testar får rostproblem på 3 år.

Jag gissar att du äger en Prius Vidstige. Och att du påkostar den erforderliga årliga rostskyddsbehandlingen såsom rekommenderas.
.
Rostskyddsprognosen bygger på konstruktion och ambition och betygen sätts därefter Vidstige. Om det sedan är en Japan eller en Svensk spelar mindre roll.

Hmm, en skribent med ett konto med en gammal bekant som "vet allt om mig" försvann och helt plötsligt börjar ett annan gammalt konto bli aktivt som också "vet allt" om mig. Båda lika aggressiva. Slump verkligen...

Rostprognoserna bygger mycket på att det ska finnas synlig "smörja" av rostskyddsmedel. Det ser man nu när Volvo får rätt dåligt betyg, dock vågar man inte ge Volvo 2 i betyg utan nöjer sig med 3. Man kan ju välja att tro på dessa betyg, men jag skulle rekommendera att man inte gör det. Faktiskt är väl egentligen betyg 4 och betyg 5 mest fel, då dom kommer vara rejält rostiga i underredet ändå efter 8 år. Så med dom högre betygen får man falsk säkerhet. Samtidigt kommer varken dom som har betyg 2 eller betyg 4 få några egentliga rostproblem i normalfallet under bilens tänkta livslängd ens på svenska vägar. Det har man t.ex. sett tydligt med Toyota nu.

mso 1000 wrote:
Ja helt klart fria och oberoende.
Så jäkla sjuk tanke eller påstående.
Många gånger räcker det med en kort tur och snabb titt för att hålla med resultatet.
Jag har vid ett par tillfällen gjort den iakttagelsen.

Håller med dig mso 1000 "Så jäkla sjuk tanke eller påstående."

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Japp, s.k. halmgubbe. Påstå att någon sagt något som är låter helt galet och sjukt. Sen argumentera emot det. Ja hur sjukt kan det bli, snacka om trolltråd. Nej, sätter jag punkt så kan ni fortsätta att ljuga om vad jag och andra tycker. Små människor behöver trycka ner andra för att känna sig lite bättre.

Vidstige wrote:
Var väl snarare Robban som var inne på att Vi bilägare anpassar sin journalistik för att tjäna så mycket pengar som möjligt.
Du läser tydligen med röven!

Vi testar igen...
ViB är en tidning som har en uppgift mot sina ägare, att göra en tidning som säljer en så pass stor upplaga att den genererar vinst genom prenumerationer, lösnummer och annonsering, om de inte klarar det så försvinner den, det är vi som väljer.
Om tidningen inte kan generera en vinst till sin ägare så är det bara att lägga ner. Jag skulle gissa att det idag inte är en dans på rosor att försöka göra en tidning som säljer samtidigt som alla förväntar sig att kunna läsa det mesta på nätet och nätet ger som ni vet ganska lite intäkt.
Gör detta att ViB inte är objektiva? Inte alls, de testar bilar och kommer fram till vad testlaget uppskattar bäst, totalt sett. Men eftersom din värld går ut på att vinna så blir det problem när du inte uppskattar deras vinnare. Däremot är du en vinnare i de flesta trådar, eftersom du ligger på 35-40% av svaren i väldigt många trådar... Det är kanske inte alla som uppskattar det resultatet heller...

*Robban

Men det är precis vad du tidigare påstått Vidstige och fortfarande insinuerar. Så varför inte ta diskussionen när den bjuds?
Du anser att Vib är korrupta och köpta av VAG. Låt oss då ta den diskussionen i en egen tråd så varje annan tråd kan få handla om vad den ska handla om.
Seat vann i senaste numret (en tråd du själv skapat och förstört) mot Nissan och Kia. Vad är problemet Vidstige? Vilken bil skulle vinna enligt dig?

Och vad det gäller att lägga egna ord i andras munnar så finns det en viss skribent här som upphöjt detta till en sann konst..:)

Tycker att vissa borde behärska sig lite. Vidstige må vara insnöad på vissa saker men hans tonläge är alltid artigt och respektfullt. Den här sidan borde inte tjäna som en dörrmatta för dem som söker självhävdelse och prestige. Behandla andra som ni själva vill bli behandlade.

MVH

Det är bara så att Vag-bilar faller oss svenskar i smaken både vad gäller design och körglädje, inte konstigt att dessa vilar hamnar i topp och inte bara för att vi gillar dem utan de är byggda för att passa oss europeer.
Trots detta ser man ganska många japanska, koreanska, och andra asiatiska bilar här.
Men för många så tilltalar inte de asiatiska bilarna oss, de är inte byggda enbart för den europeiska marknaden utan är väl en kompromiss mellan den asiatiska och europeiska marknaden och detta gör nog att de inte hamnar högst vid tester och då framförallt inte i rosttester.

Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

De asiater som satsat på europeisk utveckling av vissa modeller har också i många fall rönt framgång i Europa så helt klart har vi olika uppfattning om vad våra bilar skall innehålla och hur de skall se ut jämfört med t ex Japan och USA.

Hacken, med den logiken är ju franska och italienska märken lika bra, är ju byggd för européer. Och f.ö. finns många andra tyska märken än VAG. Rosttesterna är prognoser och borde inte vara med i nybilstesterna med samma logik som man inte kan mäta kvalitet på nya bilar. Därmed borde också franska och italienska bilar vara lika bra ur kvalitetssynpunkt om man nu hävdar att vi inte kan veta kvalitet på nya bilar. Men franska och italienska vinner aldrig heller några tester mot VAG. Nej, jag menar att man måste vara rätt VAG-blind om man kan försvara att VAG vinner nästan alla tester i VIB. Det blir inte objektivt eller rättvisande på en marknad som är stentuff och där det finns många andra minst lika bra bilmärken. Asiatiska märken har många modeller som är anpassade för den europeiska marknaden, för att nämna någon har vi ju storsäljaren Nissan Qashqai och på senare tid har vi fått en storsäljare i form av Toyota C-HR (kom sist i VIBs test). Vad gäller VIBs tester tror jag tyvärr VAG-dominansen kommer fortsätta länge än men samtidigt tror jag vi kommer få se allt bättre konkurrenter till VAG så till sist kommer man få ompröva testmetodiken och resultaten som idag är alldeles för ensidiga. Jag har faktiskt pratat med redaktionen om detta och deras svar var typ att man inte ska bry sig så mycket om vem som vinner, vilket för mig är ett ännu konstiga svar, särskilt som testernas upplägg är så fixerade mot en "vinnare".

Micke82 wrote:
Tycker att vissa borde behärska sig lite. Vidstige må vara insnöad på vissa saker men hans tonläge är alltid artigt och respektfullt.
MVH

Hur länge har du läst inlägg på detta forum Micke82? Sista månaden typ?

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Tack för det Micke82 och det stämmer. Jag har alltid försökt vara vänligt men med åren märkte jag att det var några enstaka personer som envist förföljde mig och klagade på mig, utan att debattera sak. christer_1 är en sån märklig typ. Jag försökte då köra lite hårda stil mot dom, med blandat resultat kan man säga. Det blir väl lite så när man har tydliga åsikter och skriver mycket, man får då ett gäng näthatare efter sig, är nog oundvikligt tyvärr. Intressant nog har dessa näthatare varit personer som nästan inte vågat ha några egna åsikter i sak annat än det "som man ska tycka" eller vad "majoriteten tycker", så det är mycket av åsiktpoliser kan man nog konstatera. Sjukaste av allt är att jag inte är deras fiende, dom verkar dock behöva en sån i sina liv. Skulle då rekommendera att leta upp verkliga fiender i livet, t.ex. dom verkliga svinen i samhället. Men det kommer dom förmodligen varken orka eller våga.

Nu tog du nog i Vidstige när du kallar dina meningsmotståndare för "näthatare" - det är nog nåt helt annat. Men absolut att vi i en del frågor är meningsmotståndare medan det faktiskt också finns frågor där vi är hyfsat överens. Sen är det ju så att om nån upprepar sin åsikt väldigt många gånger så blir många av oss till slut en aning trötta eftersom vi hört samma sak så många gånger tidigare och därmed är fullt införstådda med just den åsikten. I sådana fall så får nog du och andra acceptera att det kan komma anmärkningar i stil med "tjatigt". Skulle bli förvånad om inte du själv också skulle tycka det om nån som ständigt t ex skulle säga att Prius är en skitbil - efter > 10 upprepningar så skulle vi liksom veta dennes åsikt om Prius.

christer_1 wrote:
Micke82 wrote:Tycker att vissa borde behärska sig lite. Vidstige må vara insnöad på vissa saker men hans tonläge är alltid artigt och respektfullt.
MVH
Hur länge har du läst inlägg på detta forum Micke82? Sista månaden typ?

Du kan alltid bemöda dig att undersöka när mitt konto skapades. Försöker läsa så mycket som möjligt och uttalar mig utifrån det. Omöjligt för mig att läsa allt som skrivs här. Jag dömer ingen och behandlar alla med samma kärlek och respekt. Tycker också att vissa diskussioner är lite förverkade men man borde ändå sansa sig lite. Vissa kommentarer verkar oskylidga men klingar lite provocerande...

Ha det bra och hoppas att du förstår vad jag menar.

Pi, jag kallade inte dig näthatare, känns dig inte utpekad. Vi tycker olika i mycket och det är bra. Dock kan jag väl tycka du är lite väl mycket för att kritisera mig, du är väl ingen perfekt människa eller debattör själv. Och tänk på att alla debatter innehåller moment av att man pådyvlar åsikter på sin meningsmoståndare, skulle säga att det är värre där i media och politiken än här ofta så tycker inte du behöver tala om att jag är mästare etc. Uppebarligen missförtod jag Robban och han fick ju då reda ut det ordentligt genom att säga att jag tänker med arslet. Robban själv gör inga fel heller i sin debatteknik tydligen, det är alltså bara jag... Visst är det skönt med en tydlig "fiende"? :)

Tramstråd vars enda syfte är att så split mellan forummedlemmarna genom att vända alla mot en...

Märkligt att den fortfarande finns kvar...

"2017-08-03 17:34
Hej, sluta med dina påhopp din jävla idiot!" :Skrev han bland annat på meddelanden på mitt konto. Och det var inte det värsta ändå.

Där har du Micke82 ett exempel på varför jag reagerade på vad du skrev i inlägg #11.
Den mannen lever inte tillnärmelsevis upp till ditt påstående: "Vidstige må vara insnöad på vissa saker men hans tonläge är alltid artigt och respektfullt."

Därför skrev jag : "Hur länge har du läst inlägg på detta forum Micke82? Sista månaden typ?"
Säger som du: Ha det bra och hoppas du förstår vad jag menar.

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.