Nästa artikel
Bilfrågan: Peugeot eller ej?
Bilfrågan

Bilfrågan: Peugeot eller ej?

Publicerad 11 november 2014
Är en begagnad Peugeot 307 ett bra köp? Vi Bilägare svarar.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag funderar på att köpa en begagnad bil, modell halvkombi med dragkrok och har sneglat en del åt Peugeot 307 från år 2006 och uppåt. Är det bra bilar? Från andra hör jag både och. Vad ska man tänka på att kolla extra noga vid ett köp? Har ni förslag på andra, likvärdiga, märken? Eller skulle ni rekommendera något helt annat märke?

Lena

Svar:
Det finns många bilar att välja på i samma klass som Peugeot 307 men du ska förstås välja en som du gillar. En bil som varit med i åtta år har antagligen skavanker här och där. 307:an kan ha problem med glappa styrleder, kärvande bromsklossar, oljeläckage, ryckig motorgång och brott på fjädrarna. Rost behöver du nog inte oroa dig för, även om bilen kunde vara bättre behandlad från början. De vanligaste problemen på Peugeot 307 och andra bilmodeller kan du läsa om på www.used-car-report.com. Statistiken är från Tyskland men den kan läsas på svenska.

Marianne Sterner, Vi Bilägare

Diskutera: Hur skulle du svara på frågan?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2014-11-12 12:16
quattron

Jag har precis som Mistro en fundering baserad på "ej exakt vetenskap". Jag kör mycket dagligen och när blicken dras till bilar som är enögda så är det förvånande ofta en Peugeot. Jag har inte fört någon statistik såklart men jag är hyfsat säker. Beror det på: dåligt elsystem, dåliga lampor, svårbytta lampor, förare med extra bra syn eller vad kan det vara? Någon annan med samma reflektion?

#c • Uppdaterat: 2014-11-12 12:52
hultarn

Simon_d : Ja, det där var intressant. Man ska alltså undvika sånt som ligger i botten, som VW, Audi och Mercedes... Obegripligt att de ägarna inte istället kör Chevrolet,

Där ser man så olika undersökningar är.

#d • Uppdaterat: 2014-11-13 19:09
Roger Skagerström

PSA-bilar äter av någon konstig anledning halvljuslampor. Tur för dom att man inte behöver det så mycket längre ;)

Intressant att se hur det blir när de går över till LED. När de inte ens kan få halogen att fungera.

#e • Uppdaterat: 2014-11-15 12:32
S-E S

Min erfarenhet är att det är de som har H7-lampor i halvljuset som kör runt halvblinda/blinda. Dessa lampor varar kanske bara ett halvår.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.