Nästa artikel
Varför läcker min Volkswagen Tiguan?
Bilfrågan

Varför läcker min Volkswagen Tiguan?

Publicerad 12 december 2022
Vid senaste skyfallet var det litervis med vatten i bagaget, skriver en läsare.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Mejla till bilfragan@vibilagare.se.


Fråga: Jag har en Volkswagen Tiguan från 2012 som plötsligt har börjat läcka in vatten i kofferten. Vid senaste skyfallet var det litervis med vatten i bagaget trots att bilen stått parkerad. Det verkar komma från vänster sida men listerna i baklucka och bakdörr är i gott skick. Var läcker det in? Någon som vet hur felet ska avhjälpas?

Per S

Svar: Vatten har en enastående förmåga att leta sig in där det inte ska vara. Det behövs inga större otätheter. Och det här problemet har varit uppe tidigare på just Tiguan utan att vi lyckades lista ut orsaken.

Men den här bilägaren gav sig inte utan letade vidare och hittade en dränering från takluckans fördjupning som går ner bakom facket för domkraften och hjulverktyg och ner till botten. Där är den insatt i en gummianslutning som sitter i ett utlopp i karossen. Där hade slangen hoppat ur varför vattnet hamnade direkt i kofferten. Antingen får man limma ihop ledningen med gummiutloppet eller göra som denna bilägare och skarva ihop med en bit slang.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.