Nästa artikel
Varför dröjer uppdateringen till min Volvo?
Bilfrågan

Varför dröjer uppdateringen till min Volvo?

Publicerad 2024-02-20 05:00
Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Mejla till bilfragan@vibilagare.se.


Fråga: Numera tävlar ju biltillverkarna med all tänkbar teknik i nya bilar. Om tekniken sedan fungerar är en helt annan sak. Har varit i kontakt med support på Volvo Cars vid flera tillfällen och får till svar att en uppdatering är på gång. Har nu väntat i flera månader. Jag kallar inte detta för god affärssed. Säljs en produkt under förespegling att den innehåller teknik så ska den också finnas i bilen vid leverans, eller är jag helt fel ute?

Christer Ström 

SvarNär Vi Bilägare kontaktade frågeställaren för att få veta på vilken/vilka funktioner som denne är missnöjd med så visade det sig för närvarande handla om att navigatorn inte uppmärksammade föraren för trafiksäkerhetskameror annat än med en symbol. 

Vid kontakt med Volvo Cars blev svaret dels att frågeställarens bil har den senaste uppdateringen av mjukvaran, dels att navigatorn fungerar just som ägaren beskriver – med en symbol men utan varningsljud – helt enligt beskrivningen i såväl marknadsföringsmaterial som instruktionsbok. Om hastigheten överskrids med 5 km/tim ges en blinkande varning i förardisplayen.

Alla Volvos nya bilar är uppkopplade och kan få vissa uppdateringar utan att behöva besöka verkstaden. Installationen måste först godkännas av ägaren.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.