Nästa artikel
Inga pengar tillbaka om jag säljer bil med serviceavtal?
Bilfrågan

Inga pengar tillbaka om jag säljer bil med serviceavtal?

Publicerad 26 maj 2023
Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Mejla till bilfragan@vibilagare.se.


Fråga: Volvo gör reklam för sina serviceavtal men upplyser inte om att du förlorar allt du har betalat om du säljer bilen. Det hände mig vid bilbyte. Jag förlorade det jag redan betalat Volvo. Visserligen står det i deras avtalsvillkor men hur många förstår vad som menas? Alla borde bli upplysta om detta innan man tecknar ett avtal.

Susanna E 

Svar: Nej, det är sant att man inte får avtalets alla villkor presenterade i reklamen. Men väljer du att teckna ett serviceavtal så får man också deras allmänna villkor. Det bör man läsa innan signering. Och där framkommer att månadskostnaden, bland annat beroende på beräknad körsträcka, inte återbetalas om bilen säljs eller om man väljer att säga upp avtalet i förtid.

Serviceavtalet är ju egentligen ett sätt att förbetala nästa service. Därför varierar kostnaden om den kommande servicen exempelvis ska inkludera kamremsbyte. Vill man ha total kontroll så kan man ju sätta undan en summa som förväntas räcka. Då slipper man också oroa sig för att övermil, jämfört med avtalets beräkning, eventuellt ger en kostnad som tillkommer.

Volvo Cars har erbjudit sig att förklara hur tjänsten fungerar om frågeställaren tar kontakt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 28 maj 2023 OK - men gissar att du då är…
  • 28 maj 2023 Pi skrev: Lobocut - absolut …
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.