Nästa artikel
Har Easypark höjt serviceavgiften för parkering?
Bilfrågan

Har Easypark höjt serviceavgiften för parkering?

Publicerad 2024-05-21 05:00
Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Mejla till bilfragan@vibilagare.se.


Fråga: Jag har nyligen noterat att ”serviceavgiften” har höjts av Easypark. Tidigare betalade jag 4,95 kronor per parkeringstillfälle. När jag nu kollade på prisplanen ser jag att det tas ut en 15-procentig serviceavgift på hela parkeringsbeloppet och dessutom på eventuell laddningskostnad. 

Om jag exempelvis skulle stå en timme i Stockholm, zon 3, och samtidigt ladda 50 kWh för 5,99 kr/kWh blir serviceavgiften för laddningen 45 kronor plus 4,95 kronor för parkering (minimiavgift) – total summa 50 kronor! Det är avsevärt mer än tidigare. En hel dag utan laddning landar på 160 kronor plus 24 kronor serviceavgift.

A.Y.

Svar: När vi kontaktar Easypark svarar företaget att man alltid haft serviceavgift, men att den inte alltid tas ut beroende på avtal med markägaren. Easypark menar att man investerar serviceavgiften i utveckling. Avgiften är numera lika på såväl laddkostnad som på parkering, minst 4,95 kronor eller 15 procent. 

Man kan också råka ut för två serviceavgifter om man vill förlänga parkeringen men gör det fyra minuter för sent, som jag råkade göra. Dessutom finns ett antal abonnemang för ”storparkerare”. Parkering har blivit en business som underlättar för den som ska betala, men inte billigare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 2024-05-29 21:46 Ben39 skrev: Avinstallerade…
  • 2024-05-23 10:20 Detta är det nya inom många…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.