Bild
Nästa artikel
Var ska man vända sig för en opartisk bedömning av begbil? Vi Bilägare svarar.

Bilfrågan: Var kan jag få begbilen testad?

Bilfrågan

"Var kan jag få opartisk kontroll och bedömning av en begbil?" Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Man vill ju helst få en bil som funkar när man köper begagnat. Motormännen hade förut testcentraler där man kunde få en opartisk bedömning av bilen och få veta om den var svensksåld, krockad, rostskick, motorns kondition med mera. Nu finns inte M:s teststationer längre. Vad gör man då om man inte vill köpa grisen i säcken? Var kan jag få opartisk kontroll och bedömning av en begbil?
Linnarsson, Mora
 
Svar:
Du kan vända dig till företag som gör kontrollbesiktningar. Dekra erbjuder tre olika konditionstest för mellan 690 och 1 290 kronor. Även Bilprovningen gör en kontroll av begbilar. Den kostar 330 kronor.
Marianne Sterner, Vi Bilägare

Diskutera: Var vänder du dig för hjälp/information innan köp av begagnad bil?

Kommentarer

#1
2014-10-02 14:05
#2
2017-07-19 15:08

Gör det inte. Dessa biltestare är rätt värdelösa och missar ofta det väsentliga, det har jag egen erfarenhet av. Ta med en kompis som är duktig på bilar i stället, billigare och bättre.

#3
2017-07-19 15:55

Lägg upp några bilder på det här forumet, det tar max en kvart så har du 400 svar med konstruktiv kritik från människor som kan allt. Det kan se på lacken om motorn kommer hålla tio år till.

#4
2017-07-19 22:32

rikast: Din lack ser lite kass ut. Jag spekulerar i ett totalhaveri imorgon... :)

#5
2017-07-20 07:57

Ja det är ju en verkstad i sig detta.
Då jag känner en gammal besiktningsman så är jag av den meningen att detta är bortkastade pengar.
Man får göra själv helt enkelt och sätta sig in i saken. Att kolla upp i forum är inte fel anser jag, personligen har jag positiv erfarenhet av forum, mycket hjälp har jag fått ur forum under åren då saker kommer mer rättfram än vad fallet är annars då det gärna är så att var och en vill tjäna något på saken.

#6
2017-07-20 08:25

Är det en Toyota behöver inte ts bekymra sig, de håller i evighet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.