Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Vad droppar?

Bilfrågan: Vad droppar?

Bilfrågan

Vad är det som droppar under min bil? Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag har en VW Golf 1,2 TSI. Ur ett hål under bilen droppar något. Trodde först det var kondens från luftkonditioneringen eftersom den varit igång. När bilen stått hela natten är det fortfarande en mörk fläck under den. Vätskan har ingen lukt eller färg. Vad kan det vara? Måste jag lämna in bilen på verkstad?

Linda  

Svar:
Eftersom vätskan varken har lukt eller färg handlar det med all säkerhet om vatten. När luftkonditioneringen varit igång kan det rinna ganska mycket kondensvatten under bilen. Det kan också vara vatten som dräneras ut från håligheter i karossen efter körning i vått väglag eller efter att bilen har tvättats. Det är ju ganska svalt på nätterna nu så det tar tid för vattnet att torka upp. Om bilen för övrigt verkar problemfri finns det ingen anledning att åka till en verkstad.

Diskutera: Hur skulle du svara på frågan?

Kommentarer

#1
2017-10-05 12:56

Sluta pinka i durken så ska du se att det slutar rinna också... :)

#2
2017-10-05 18:05

Bilen är het o villig.

#3
2017-10-06 07:26

Har bilen ofta och länge varit parkerad nära/under lövträd sommartid kan löv ha samlats i invändiga håligheter som tröskellådor. Kommer det in regnvatten i denna halvruttna gegga kan mycket vatten bindas och behöva lång tid för att rinna ut.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.