Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Start&stopp-funktion slut

Bilfrågan: Start&stopp-funktion slut

Bilfrågan

"Det fungerar inte ens när jag kört 8-10 mil. VW vet inte vad det beror på. Tacksam för förslag!" Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Min Polo 2016 ska vara en miljöbil med start&stopp-funktion. Men det fungerar inte. Inte ens när jag kört 8 till 10 mil. Jag har varit i kontakt med VW här som inte tycks veta vad det kan bero på. Tacksam för förslag!
Weine

Svar:
De vanligaste felen är låg batterispänning, kall motor alternativt att klimatanläggning jobbar med uppvärmning eller nedkylning av kupén (för kallt eller varmt ute), för stort hjulutslag, fel på sensor för vattentemperatur eller att många av bilens elförbrukare år igång. Men du nämner inte om du fått någon information från bilens display? En del kluriga bilägare störs av start&stopp och kopplar ur systemet. Om du inte kan lista ut felet återstår ändå felsökning via verkstad.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.