Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Problem att få nya nycklar

Bilfrågan: Problem att få nya nycklar

Bilfrågan

"Hur gör man om man slarvat bort nycklarna till dragkrokslåset?" Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga
Med tanke på bilfrågan om att lås till avtagbar dragkrok i vissa fall måste fungera. Hur gör man om man slarvat bort nycklarna till låset? Kan man beställa nya?
Ragnar E

Svar
Om man slarvat bort båda nycklarna kan det nog vara knepigt att få nya. Jag halkade vid demontering av dragkroken i våras och råkade böja, nästan bryta av nyckeln i låset. Men jag fick ut den och försökte beställa en ny. Det gick inte trots att jag kunde presentera både avtaget drag och båda nycklarna med nummer. Vred skulle bytas för att få nya nycklar. Det skulle kosta nästan en tusenlapp. Gick till en låssmed som gjorde en ny reservnyckel för en hundring. Så alla ni som bara har en nyckel – gör en i reserv.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Vad tycker du om svaret?
Taggar: Bilfrågan

Kommentarer

#1
2020-08-26 07:16

Låsen till dragkrokarna är vad jag sett av ytterst enkel typ, relativt enkla att dyrka upp med lite tålamod. Eller be en låssmed om hjälp med detta.

#2
2020-08-26 09:56

Korkad konstruktion överhuvud taget

#3
2020-08-26 09:59

Känslig konstruktion

#4
2020-08-27 15:53

Kostar 95 kr för ny nyckel om det är brink/Thule , hos Autoexperten. Har man nummret på kolven är det inga problem.

Mvh reservdelsnasare

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.