Nästa artikel
Bilfrågan: Passar vinterhjulen?
Bilfrågan

Bilfrågan: Passar vinterhjulen?

Publicerad 11 december 2020
"Kan jag använda mina vinterdäck från i10 också på i20?" Vi Bilägare svarar.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag har bytt min Hyundai i10 till en lite större i20, dock av samma årsmodell. Frågan är om jag kan använda mina vinterdäck från i10 också på i20? Hoppas på positivt svar! 
Birgitta Lundberg

Svar:
Vi kollade för säkerhets skull med Hyundai Sverige, och ja, ”att använda de kompletta vinterhjulen från i10 på i20 ska inte vara några problem” svarar Tobias Joelsson på Hyundai Sweden.

Diskutera: Vilka vinterdäck använder du?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-12-11 11:19
Optimus

Jag brukar använda mig av bultcirkeltabellen.se för att kolla så jag får fatt på en fälg med rätt bultcirkel, et-mått och navmått. Problemet är väl mer att den och andra bultcirkellistor på nätet inte har uppdaterats ordentligt, funkar bra fram till årsmodell -17 och viss mån -18. Efter det är det svårt att få fatt på bra listor över bultcirkel. Uppfattar att det är likadant på webbar där däck och fälg säljs.

#2 • 2020-12-13 22:14
skarj

I brevskrivarens fall, är ju det självklara svaret: Prova!
Om han/hon både har i20 och de gamla i10 hjulen, varför är inte dennes första tanke att prova? Tänker densamme på rullomkrets, så är det ju bara att jämföra mot originalhjulen för att vara säker om vinterhjulen är inom de lagliga 5 % i diff.
Märkligt att fråga när man sitter på svaret tycker jag...frågan skulle kunna finnas inför ett bilköp däremot.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.