Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: När byta bromsvätska?

Bilfrågan: När byta bromsvätska?

Bilfrågan

"I instruktionsboken finns inga uppgifter. Är inte det lite märkligt?" Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga
Jag kan inte hitta något serviceintervall för byte av bromsvätska. I Instruktionsboken finns inga uppgifter om byte. Är inte det lite märkligt?
CH Marcus

Svar
Ja, det kan jag hålla med om, utifall det inte anges i serviceboken heller? Du ska enligt instruktionen bara tömma eller fylla på bromsvätska vid arbeten på det hydrauliska systemet och enligt din instruktionsbok en DOT 3-vätska. Jag sökte via din bils registreringsnummer efter rekommenderad bromsvätska och då fick jag fram DOT 4-vätskor. DOT 3 och DOT 4 kan blandas, det vill säga du kan använda den förbättrade DOT 4 vid byte. Söker jag på samma sätt efter bytesintervall, så blir svaret vartannat år. Du kan också vända dig till Sveriges enda auktoriserade GM-återförsäljare Hedin Bil. 
Erik Rönnblom, Vi Bilägare
Taggar: Bilfrågan

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.