Nästa artikel
Bilfrågan: Lysande airbaglampa?
Bilfrågan

Bilfrågan: Lysande airbaglampa?

Publicerad 8 juli 2021
"Finns det någon annan lösning än att behöva åka till en verkstad för att släcka lampan före varje besiktning?" Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag har en Volvo S80 av årsmodell 1999. Airbaglampan lyser och har så gjort i flera år. Den måste släckas på verkstad före varje besiktning. Volvo har konstaterat att det inte finns någon airbag på passagerarsidan.
Jag har försökt få ett intyg från Volvo Cars att visa upp vid besiktningen. Men de svarade
att jag ska kontakta min lokala Volvoverkstad. Och där svarar man att styrboxen måste bytas till en kostnad av omkring 7 000 kronor. På en bil som är 21 år?
Finns det någon annan lösning än att behöva åka till en verkstad för att släcka lampan före varje besiktning – annars blir det en 2:a och ombesiktning?
Volvoägare

Svar:
Vi lät frågan gå till Volvo Cars. De svarade att tyvärr att ”det inte finns någon annan lösning än att reparera, det vill säga att byta styrenhet. Volvo kan inte skriva intyg på att lampan så att säga 'får' lysa.”
I ljuset av detta förefaller det förhållandevis omständligt, men framför allt inte som en rumsren lösning att åka till din Volvoverkstad och släcka varningslampan. Kanske det finns en möjlighet att leta fram en begagnad styrenhet? Eller så måste du bita i det sura äpplet!
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 8 juli 2021 Underligt svar! ” Bita i det…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.