Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Kuddbyte i VW?

Bilfrågan: Kuddbyte i VW?

Bilfrågan

Kommer Takata-kuddarna i min Passat bytas ut? Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Volkswagen har meddelat att man i USA ska byta ut krockkuddarna från Takata. Jag undrar om Takata-kuddar sitter i min VW Passat från 2013?
Bertil Lindgren

Svar:
VW låter meddela att det inte planeras någon krockkuddeaktion i vare sig Sverige eller Europa för närvarande. Med vilka krockkuddar bilarna är utrustade skiljer sig mellan olika marknader. 
Marianne Sterner, Vi Bilägare

Diskutera: Tror du att Takata-kuddarna kommer att bytas ut även här?

Kommentarer

#1
2017-12-04 11:43

Troligen inte förrän vi har några dödsfall i Europa pga krockkuddar. Jag har för mig att tillverkaren sa att det var lägre risk för problem i Europa då krockkuddarna här monteras i lokaler med mer koll på luftfuktigheten vilket var en stor orsak till problemen.

#2
2017-12-04 16:31

Okej, inte VW. Men relaterat till krockkuddar. Jag skickade ett snabbt mejl med frågan om min Mercedes är påverkad till Veho Bil i Örebro, vår lokala MB-handlare, förra sommaren. De ringde upp mig inom en timme och kunde berätta exakt vad som sitter i bilen!
Det är fantastiskt bra service, enligt mig. Önskar att alla kunde ta oss bilägare på sådant allvar.

#3
2017-12-04 20:46

"Med vilka krockkuddar bilarna är utrustade skiljer sig mellan olika marknader."
Varför?
VW vill tydligen inte lämna detaljerad informationen.

#4
2017-12-05 10:53

Mätning av ljudnivå är inte hela sanningen eftersom olika ljudtyper och frekvenser kan vara nog så störande fast nivån är ok. Man får helt enkelt åka och prova och se. Flåt...HÖRA! Men testet visar i alla fall vilka man slipper prova.

#5
2017-12-06 11:52

#3 N-iklas... Hmm... VW vägrar uppenbarligen att svara. Ibland kan man få svar genom att söka bl a här: https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/al...

Bl a detta kan hittas, och har man en sådan bil kan man ju fråga VW hur de löst saken:https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/al...

Just besked om Takata-kuddarna satt långt inne även för Toyota, -där fick jag till slut veta att det fanns en Toyota-sajt där man knappade in sitt VIN för besked...

#6
2017-12-07 10:57

VW-bilarna i USA är väl byggda där? Finns ju en chans att det inte ens sitter Takatakuddar i de europeiska?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.