Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Kan man få spansk premie?

Bilfrågan: Kan man få spansk premie?

Bilfrågan

"I Spanien får de 2 000 euro om de lämnar in sin gamla bil och köper en miljöbil. Kan man köra dit och ta del av erbjudandet?"

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik.


FRÅGA:
Säg att någon ska flytta till Spanien. Där finns ett erbjudande som gäller till mars 2013 om att man får en premie på 2 000 euro om man lämnar in sin gamla bil (över tolv år) om man samtidigt köper en miljöklassad ny bil. Vet ni om någon kan köra sin gamla bil ner till Spanien och ta del av erbjudandet?

Lars Borghem   

SVAR:
Erbjudandet är med all säkerhet villkorat med att bilen ska vara registrerad i Spanien. När vi i Sverige hade skrotningspremie, eller förhöjd skrotningspremie, för ett antal år sedan, var villkoret även att bilen skulle ha godkänts vid kontrollbesiktning under föregående år.

Bengt Dieden, Vi Bilägare

Diskutera: Hur skulle du svara på frågan?

Kommentarer

#1
2013-01-22 18:11

Vill du ha pensionen därifrån också?

#2
2013-01-22 19:47

Det finns kanske andra bidrag du kan snika åt dig! Du ska väl ha till nya golfklubbor!

#3
2014-07-17 21:45

Din gamla bil kan du behålla. Bilaffären har gamla bilar som de tar och inregistrerar i ditt namn. Kostar 500€. Återstår alltså 1500€. Sedan behöver du en spansk adress och ett spanskt s k NIE-nr som ungefär motsvarar vårt personnr. Sen skall du fylla i en blankett på spanska och gud nåde dig om det är fel gjort, då blir du bortviftad ur kön (lång) för ansökan av tjänstekvinnan utan någon hjälp till självhjälp. Men bilfirman kan hjälpa till. Sen skall du ha två foton med dig och sen skall du vänta en vecka minst innan du får ditt NIE-nr. Du behöver inte vara skriven i Spanien, men NIE-nr får man/måste ha när man köper fastighet där. Sen kan det ta tre timmar för att få en försäkring hos handlarn.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.